ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

A XVII-a ediţii a Seminarului „Medicină şi Teologie”

La hotelul Metropolis s-a desfăşurat, marți, cea de a doua zi a Seminarului Internațional de Medicină și Teologie, ediția a XVII-a. Activitățile au început cu oficierea unui Te Deum, în prezența mitropolitului Andrei al Clujului, Sălajului și Maramureșului. Medicina și teologia au fost și vor fi mereu complementare!
Acesta este mesajul principal al celei de-a XVII-a ediţii a Seminarului „Medicină şi Teologie”, care reuneşte universitari, medici de renume, teologi, artişti plastici, scriitori și actori, pentru a dezbate o temă de actualitate: „Tehno-științele și provocările lumii contemporane”.

Au fost prezenți: ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, prof. dr. Ștefan Florian, Prof. dr. Vasile Astărăstoae, Pr. Prof. Vasile Mihoc, Prof. dr. Pavel Chirilă, Ieromonahul Grigorie Sandu.

Sub titlul „Tehno-științele și provocările lumii contemporane”, a urmat o serie de prelegeri. Președintele Senatului Universității „Babes-Bolyai”, preot prof.univ.dr. Ioan Chirilă, a vorbit despre „Antropologie, inginerii genetice și etică în cercetare”, urmat de preşedintele Senatului Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Ștefan Florian,care a avut o prezentare cu tema „Medicină și religie”.

Au mai avut intervenții: Vasile Astărăstoaie, de la UMF „Grigore T. Popa” din Iași; „Epoca biotehnologiilor între optim și reticența”, Vasile Mihoc, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu: „Ştiința mărturisitoare de la cuvintele Sfintei Scripturi la experiența vie a Bisericii”, Valentin Vesa: „Omul poetic și tehnologia”, Pavel Chirilă și Ada Calciu, de la Fundația „Sfânta Irina” București – „Revenire din moarte cerebrală” și ieromonahul Grigore Sandu – „Eseu de bioetică biblică referitoare la OMG”. În final, Dan Puric a rostit o conferință despre schimbările din societatea contemporană și pericolul care paște lumea creștină, urmat de Corul Bărbătesc din Finteuşul Mare.