LIFESTYLE

Accesul la locurile sfinte din Betleem, interzis de autoritățile palestiniene

Creștinii care doresc să viziteze, în următoarele săptămâni, locurile sfinte din Israel, nu vor putea face acest lucru. Potrivit http://www.digi24.ro care citează surse Agerpres, Palestina a declarat stare de urgență și interzice accesul autocarelor pline cu turiști în Betleem. A fost luată această măsură pentru prevenirea coronavirusului și nu este exclus ca interdicția să nu fie ridicată decât după sărbătorile pascale.

De asemenea, toate bisericile, moscheile, dar și hotelurile din orașul nașterii Mântuitorului vor fi închise în următoarele două săptămâni. Aceste măsuri au fost luate după ce  în oraș au apărut cazuri de Codis 19, iar autoritățile locale vor să reducă răspândirea acestui virus. Inclusiv turiști zare au vizitat Biserica Naşterii Domnului și au fost cazați la un hotel din oraș ar fi fost infectate cu coronavirus. Mai multe agenții aeriene de trasport din lume au anunțat că își susăendă temporar zborurile către Israel.

Potrivit surselor citate, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat stare de urgenţă de 30 de zile, joi, după ce au fost raportate cazuri de coronavirus în oraşul Betleem din Cisiordania.

Sursă foto: https://www.agensir.it/