POLITICĂ

Accesul turiștilor români, interzis în Cipru

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE),  autoritățile cipriote au inclus România  pe lista statelor din categoria C,  acest lucru însemnând că românii vor putea avea acces în Cipru numai dacă au rezidența în acest stat sau dacă obțin un permis special eliberat de Ministerul de Interne din Cipru.

Cetățenii cu rezidența în Cipru trebuie să prezinte la intrarea în țară documentul care arată rezidența, dar și un test COVID-19 negativ, efectuat în România sau în aeroport, la sosire, în Cipru. În ce privește permisul special eliberat de Ministerul de Interne cipriot, acesta poate fi cerut de oamenii de afaceri sau de știință, de sportivi, de specialiști cu contracte de muncă sau de persoane care se deplasează în Cipru în scop umanitar. În acest caz, cererile, însoțite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul poștei electronice la e-mail-ul: [email protected].

După sosirea în Cipru, toate persoanele din state incluse la categoria C trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru, atenționează MAE.

MAE reiterează, de asemenea, că lista statelor din care este permisă intrarea în Republica Cipru este actualizată săptămânal de către Ministerul cipriot al Sănătății, în funcție de datele epidemiologice din fiecare țară.

Sursă foto: https://tourio.ro/