ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Acțiuni de prevenție a consumului de droguri

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a avut o întâlnire de lucru împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud. Consumul de droguri este o problemă reală a zilelor noastre, din păcate!
Din dorința de a preveni consumul de droguri și a găsi soluții pentru stoparea acestui fenomen, Instituția Prefectului sprijină întreaga activitate a Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud, fiind alături și de celelalte instituții și autorități ale administraţiei publice locale, precum și de reprezentanți ai societăţii civile din judeţ (mass-media, asociaţii şi organizaţii neguvernamentale).
Mulțumim coordonatorului centrului, subcomisar de poliție Maria Simona Borcani, pentru implicare și pentru oferirea, în mod simbolic, a unei diplome de recunoaștere a sprijinului oferit de către Instituția Prefectului.

Împreună cu celelalte instituții și reprezentanți ai societăţii civile, am contribuit la configurarea și implementarea diverselor măsuri de politici antidrog, în baza documentelor programatice cu acoperire locală-Stratgeia Județeană Antidrog 2014-2020 și Planurile Județene de Acțiune aferente: 2014- 2016 și 2017-2020.

Contact: Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud ,. ?Tel. Verde: 0800 8700 700.
Acest centru este structura teritorială a Agenției Naționale Antidrog ce coordonează, evaluează și monitorizează politicile în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și a asistenței integrate a consumatorilor, furnizând atât servicii de prevenire, cât și servicii integrate de asistență medicală psihologică și socială.