Acţiuni preventive ale Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice la Bistrița

În perioada 9-11 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat acţiuni preventive, pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniile traficului şi comerţului cu ţigarete şi produse din tutun, precum şi producerii şi comercializării alcoolului şi băuturilor alcoolice.

Astfel, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat controale şi verificări de specialitate la unităţi comerciale de pe raza judeţului, în urma cărora au fost constatate şi aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 75 000 lei, toate prevăzute de Legea 12/1990 şi a fost confiscat numerar în sumă de 108 lei.

De asemenea, în cadrul acţiunii poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că, un bărbat, de 33 ani, din judeţul Ialomiţa ar fi pus în circulaţie, deţinut, folosit şi expus spre vânzare parfumuri, pe raza municipiului Bistriţa, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni. Produsele poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România şi au fost ridicate în vederea confiscării.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.