LIFESTYLE

Actorul american Nicolas Cage premiat la TIFF. VIDEO

Actorul Nicolas Cage, invitatul special al ediției 2019 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a primit Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale. Ceremonia a avut loc la Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca.

Înainte de înmânarea distincţiei, preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a trecut în revistă momentele importante din cariera marelui actor de la Hollywood. „Actorul Nicolas Cage a făcut o grămadă de filme şi a lucrat cu regizori celebri, fiind o personalitate unică în felul lui. A făcut filme cu regizori esenţiali din istoria cinematografului mondial, îi amintesc doar pe Francis Ford Copppola, fraţii Cohen, David Lynch, John Woo, Brian de Palma, Martin Scorsese. A abordat, probabil, cu o versatilitate unică, genuri diferite, a început cu comedii romantice în anii `80, a făcut filme de acţiune cu bugete importante, a făcut filme horror. Dar a ales să lucreze cu inteligenţă dar şi cu regizori care au avut bugete mai mici, a făcut filme independente”, a spus Giurgiu.

Superstarul american le-a mulţumit fanilor români pentru apreciere şi a amintit de experienţele plăcute de care a avut parte în România, unde a turnat două filme „The Dying of the Light” şi „Ghost Rider – Spirit of Vengeance”.

„Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi cu Trofeul Transilvania. Am crezut întotdeauna în spiritul locului şi cred că trebuie să mă las inspirat de acest spirit, iar aici în România am simţit un puternic şi bun spirit care m-a influenţat şi pe mine în munca mea. Fie că a fost vorba de efectul ţării dvs asupra imaginaţiei mele datorită cărţii <<Dracula>> al lui Bram Stoker, a istoriei lui Vlad Ţepeş, ori a experienţei prin care am înnoptat în Castelul lui Dracula şi a minunaţilor Munţi Carpaţi, toate m-au inspirat pe deplin astfel că aş dori să mai fac încă un film aici cu voi. Vă mulţumesc încă o dată pentru Trofeul Transilvania, îl voi pune pe noptiera de lângă patul meu iar când mă voi simţi singur la ora 3 dimineaţă, mă voi gândi la prietenii mei din Transilvania, la copiii nopţii, la lupi şi lilieci, la contele Dracula însuşi iar atunci inima mea se va încălzi”, a spus Cage.

Superstarul american nu a stat şi la proiecţia de gală a filmului “Față în Față/ (Face/OFF)” în care interpretează rolul principal, însă va susţine un masterclass-ul duminică, 2 iunie, la ora 12:00, la Hotel Platinia. Accesul la eveniment va fi liber, în limita locurilor disponibile. În aceeași zi, fanii îl vor putea admira pe Cage și în horror-ul “Mandy”, proiectat de la ora 21:30, la Castelul Banffy din Bonțida.

sursa: Ziua de Cluj