DIN TRANSILVANIA

Actrița Maia Morgenster, la Bistrița: ,,Mi-e foarte frică, uneori, să nu vă dezamăgesc”

Casa Cărții ”Nicolae Steinhardt” din Bistrița a găzduit sâmbătă, 7 martie 2020, lansarea cărții ,,Femeia Europeană. Femei de succes din județul Bistrița-Năsăud”, un proiect al Fundației ,,Doris” care încheie proiectul ,,Femeia Europeană”, început în anul 2008, în cadrul căruia au fost premiate peste 100 de femei din Bistrița-Năsăud.

La evenimentul dedicat, în primul rând, doamnelor a căror poveste de viață este cuprinsă în paginile cărții, a participat, în calitate de invitată de onoare, marea actriță Maia Morgenstern. Aceasta a ținut asistența cu sufletul la gură mai bine de o oră pe parcursul căreia a dezvăluit detalii știute și mai puțin știute din viața sa, a mărturisit căteva dintre temerile sale, una dintre acestea fiind aceea de a nu dezamăgi publicul, și a răspuns întrebărilor venite din sală.

Dar eu aș avea foarte multe să vă spun despre momentele de derapaj, când lucrurile nu merg bine. Când nu am încredere, când mă dor picioarele pentru că trebuie să port tocuri… Să vă spun că mi-e foarte amar în gură când e obligatoriu să mă dau cu ruj… Că mi-e foarte frică, de foarte multe ori, să nu vă dezamăgesc. Să nu fiu în stare să vă dăruiesc suficient vouă, copiilor, prietenilor mei, celor care mă cunosc, celor care vor să mă cunoască… Celor care mă pândesc… Oare, fac destul de bine ? Oare, spun și arăt destul de bine? Oare, sunt destul de deșteaptă? Oare, aduc destulă emoție? Oare, am citit destule cărți…?” a spus, printre multe altele, marea actriță sâmbătă la Bistrița.