ACTUALITATE

,,Acum și în veac”, expoziție la Chișinău a artiștilor plastici Maxim Dumitraș și Mihai Perca.

Ieri la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău a fost vernisată expoziția de sculptură și pictură cu titlul ,,Acum și în veac” a artiștilor plastici Maxim Dumitraș și Mihai Perca.
Expoziția, care este deschisă publicului, prezintă circa 50 de lucrări de sculptură și de pictură și este organizată de Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău în colaborare cu Centrul de Cultură George Apostu din Bacău, Institutul Cultural Român Mihai Eminescu, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, respectiv Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi. Evenimentul se integrează în activitățile culturale de anvergură, ce marchează 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Înainte de vernisaj, a fost lansat și albumul de artă al artiștilor Maxim Dumitraș (sculptură) și Mihai Perca (pictură) „Acum și în veac”, un catalog ilustrat, editat de Muzeul Național de Artă al Moldovei, care însoțește expoziția și recreează sugestiv parcursul de excepție al celor doi artiști.
Potrivit istoricul de artă Vasile Duda, expoziția organizată de cei doi artiști afirmă într-un mod inedit importanța solidarității umane, bazată pe respectul tradițiilor, pe valorile sincerității și a reîntoarcerii la simplitatea și modestia firescului, ca să putem dobândi trăinicia prezentului și încrederea în perspectivele viitorului uman comun.

Expoziția va fi deschisă până la 27 aprilie.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Fotografia postată de Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-2°C
Vânt: 4 km/h NNE