Adio, dar rămân cu tine! ALDE, în opoziție și la putere. Premierul propune trei miniștri de la ALDE

Decizia lui Călin Popescu Tăriceanu, ca partidul pe care îl conduce să iasă de la guvernare, nu a fost urmată de toți membrii ALDE. Astfel, dacă unii s-au retras din funcțiile pe care le ocupau în Guvern, alții au rămas pe poziții, ba mai mult, au ocupat funcțiile rămase vacante de la colegi, cum e cazul lui Teodor Meleșcanu ce a luat locul lui Călin Popescu Tăriceanu la ședia Senatului.

Mai mult, astăzi, premierul a anunțat că trei membrii ALDE vor fi propuși pentru a ocupa funcții de ministru la ministerele rămase vacante după….retragerea ALDE de la guvernare. Este vorba de Graţiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. De precizat că Grațiela Gavrilescu a fost ministru la Mediu până acum două săptămâni când ALDE s-a retras de la guvernare, prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu. În urma negocierilor cu PSD, Grațiela Gavrilescu s-a decis să revină în această funcție. Cel puțin dacă va fi acceptată la Cotroceni.

Rămâne de văzut dacă președintele Klaus Iohhanis va accepta aceste propuneri și îi va numi miniștri pe cei nominalizați.

Sursă foto: adevărul.ro

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.