ACTUALITATE

Adrian Coman, românul care a dat statul român în judecată pentru a i se recunoaște căsătoria gay, candidat USR la europarlamentare

Bărbatul care a dat în judecată România la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a i se recunoaşte căsătoria cu Robert Clabourn Hamilton încheiată în afara ţării, Adrian Coman, s-a înscris în USR şi vrea să candideze din partea formaţiunii în alegerile europarlamentare.

Liderul USR, Dan Barna a declarat că Adrian Coman are aceleași șanse precum ceilalți membrii care s-au înscris în această cursă, candidații în această perioadă aflându-se în campanie electorală în cadrul partidului urmând ca procesul de selecție să se definitiveze la finalul lunii noiembrie prin votul tuturor celor înscriși în Uniunea Salvați România.

„Sunt aceleași șanse ca ale tuturor celorlalți 79 de colegi care s-au înscris în această cursă. Orice membru de partid poate să candideze. S-au înscris 80 de candidați. Este o campanie electorală de 2 luni în care cei 80 de colegi merg prin țară și își fac campanie. La finalul lunii noiembrie vom avea o săptămână vot în care toți cei 5000 de membri ai partidului votează fiecare o listă de 7, practic sunt 7 voturi pe care le are fiecare membru, și sunt așezați în ordine candidații, iar cei mai competenți populari și credibili vor fi în fruntea listei USR. Va fi totul democratic, fiecare coleg având șanse egale’‘, a precizat liderul USR.