Adrian Papahagi despre Năstase, Voiculescu și Roșca-Stănescu: Oricine poate fi iertat, cu condiția să se căiască

Lansarea de carte a lui Dan Voiculescu a creat o dezbatere națională. O serie de jurnaliști și nu numai au dedicat deja sute de pagini momentului desfășurat la Târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo.

,,Oricine poate fi iertat, cu condiția să se căiască. Dar oameni ca Năstase, Voiculescu sau Roșca-Stănescu nu regretă nimic din mizeria politică, economică sau morală pe care au generat-o.

Nu regretă că sistemul mafiot pe care îl reprezintă a distrus vieți și reputații, a otrăvit minți și suflete, a împins milioane de oameni spre exil exterior sau interior, a ruinat firme și comunități locale, a cangrenat o întreagă națiune.

Nu au învățat nimic, nu regretă nimic, nu se sfiesc, nu se ascund, nu și-au cerut iertare națiunii, nu au decența să ne scutească de impudica lor prezență și să își petreacă decent și invizibil ultimii ani de viață.

Ne sfidează, mai obraznici ca oricând, pozează în victime și în eroi, își continuă frenetic cariera de ticăloși.

Ce putem face noi, simpli cetățeni, dacă tot ce a reușit Justiția a fost să le ofere un răgaz de câteva luni în care să-și scrie maculatura cu care ne asaltează azi?

Un singur lucru: să-i huiduim oriunde îi prindem, să-i trollăm, să le reamintim mereu, de milioane de ori și cu milioane de voci că sunt ticăloși nereabilitați, canalii impenitente, și că locul lor nu este între oamenii cumsecade”, scrie profesorul Adrian Papahagi pe pagina lui de Facebook.

Foto: Târgul de carte Gaudeamus. Lansare de carte a lui Dan Voiculescu. Au vorbit Dan Puric, Adrian Năstase, Mircea Diaconu, Bogdan Chirieac, Sorin Roşca Stănescu, Mugur Ciuvică şi Victor Ciutacu

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.