Adrian Papahagi: ,,Nu există nimic pur în România: nici DNA, nici SRI, nici partidele, nici presa”.

Profesorul de la Universitatea Babeș-Bolyai, Adrian Papahagi e de părere că există o realitate de care trebuie să ținem seama și mai trebuie să alegem din oferta existentă, fie că vorbim de presă, partide sau instituții.

,,Nu există nimic pur în România: nici DNA, nici SRI, nici partidele, nici presa. Dar există grade de impuritate, și am fost dotați cu discernământ pentru a le percepe. Între bandiții care au jefuit o țară, ca familia Cosma, Ghiță, Udrea, Dragnea vs. Kövesi, cu doctorat plagiat sau nu, sau procurorul Onea, cam dezarticulat și poate cu scăpări profesionale, le acord mai multă credibilitate procurorilor DNA. DNA nu e perfectă, cum nu e nimic în corupta noastră patrie: procurorii săi nu sunt genii sau monumente de cinste și profesionalism, dar, așa cum e, DNA a servit națiunea. Nu știu însă ce a câștigat România de pe urma lui Cosma, Ghiță sau Dragnea.

În înfruntarea dintre partea mai spălată a SRI și SIE vs. găștile penale generate sau protejate tot de aceste servicii, sper să câștige primii: poate există și acolo patrioți, care chiar cred în deviza „patria a priori”. Firește, aș prefera să-și vadă de treaba lor, să nu bruieze presa, afacerile sau politicul, dar mă încăpățânez să percep nuanțe de gri, unele alburii, altele extrem de întunecate.

Între PSD, partidul fărădelegii, și palidul PNL sau stângistul USR, prefer opoziția de stânga/dreapta, cum o fi ea. Firește, aș vrea un partid creștin-democrat, patriotic și european deopotrivă, respectuos cu tradiția, dar reformist, însă, din păcate, nu am reușit (încă) să-l creăm, așa că avem ce se poate.

Între progresistele Hotnews/Digi 24 etc. și mafiotele Antena 3/RTV, recunosc o anumită decență și onestitate primelor, oricât m-ar exaspera obsesia lor anticreștină. Sigur, mi-aș dori ca presa să nu fie netransparentă și infiltrată de servicii secrete, dar știu să deosebesc între jurnaliștii care măcar apără statul de drept și cei care propagă ura, violența și corupția.

Cam asta voiam să vă transmit, până când îmi suspendă, iar contul de Facebook unii sau alții”, a precizat Papahagi.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.