Afaceri mici de familie. Un antreprenor face lădiţe din lemn în ateleirul familiei sale

Mădălin Pop din Braşov a început să producă în urmă cu aproape doi ani, lădiţe din lemn în atelierul de tâmplărie al familiei sale. Sub brandul Durbane Urbane, el face lădiţe în scop atât practic, cât şi estetic.

Ideea i-a venit în urma cererii pentru astfel de produse, afacerea fiind a familiei de mai bine de 20 de ani. Lemnul îl achiziţionează de pe piaţa locală din Covasna şi Braşov.

Mădălin Pop a terminat facultatea de Stiinte Economice la Universitatea Transilvania din Brasov (sectia Management) si a urmat un Master in Management si Strategii de Afaceri, in cadrul aceleiasi universitati.

„Plecând de la mitologia românească, și inspirându-ne din trăsăturile eroilor și eroinelor noastre, durbanele au devenit mai mult decât niște obiecte, au devenit niște personaje, fiecare cu povestea lui: Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Dochia, Greuceanu, Prâslea, Drăgaica, Lemnica, Dragobetele, Paparuda, Gaia, Neghiniță, Sânzienele, Rusalca. Asemeni personajelor ale căror nume le poartă fiecare lădiță trebuie să fie capabilă să facă față încercărilor la care este supusă zilnic. Chiar dacă nu au de înfruntat zmei sau balauri, lupta lor se desfășoară pe plan estetic, în încercarea de a interveni în tiparele actuale ale designului.

Povestea durbanelor a luat naștere din dorința de a integra meșteșugul românesc al tâmplăriei în arhitectura urbană din zilele noastre. Cu ajutorul dibaciei meșterilor noștri tâmplari și utilizând lemn de rășinoase și fag pentru producția ladițelor, urmând procese tradiționale de uscare și tratare a lemului , astfel încât produsele noastre să reflecte spiritul românesc autentic. Din dragoste față de folclor și pasiune pentru lemn am desăvârșit Durbanele Urbane, un izvor de inspirație al minților românești creative și inovatoare”, scrie Mădălin Pop pe blogul său.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

 

 

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.