EDUCAŢIE/CULTURĂ

AFCN de Ziua Culturii Naţionale: Contrar tuturor piedicilor în 2021 s-au derulat cu co-finanţarea AFCN peste 350 de proiecte culturale

La mulţi ani tuturor celor mulţumită cărora cultura este parte a vieţii noastre: creatori, interpreţi, curatori, organizatori, manageri culturali, educatori/formatori, experţi, tehnicieni, economişti, jurnalişti, finanţatori, sponsori, colecţionari alături de mulţi alţii care nu sunt numiţi în aceasta suită!

În această a doua celebrare a Culturii Naţionale în condiţii de pandemie vă invităm să nu mai contabilizăm ce nu se poate, ce ne lipseşte, ce am pierdut, şi să ne concentrăm energia în direcţia a ceea ce avem, ce am realizat, ce-am învăţat. Contrar tuturor piedicilor în 2021 s-au derulat cu co-finanţarea AFCN peste 350 de proiecte culturale.

De aceea ne bucurăm să anunţăm lansarea deschiderii înscrierilor pentru nominalizarea la Premiile AFCN 2021. Aceste premii, la fel ca în ediţiile anterioare, se adresează exclusiv organizaţiilor neguvernamentale care activează în sectorul cultural, în semn de recunoaştere a contribuţiei la transformarea societăţii româneşti prin proiectele realizate şi prin infrastructura culturală pe care au construit-o. Premiile AFCN au rolul de a aduce în atenţia publicului şi a comunităţii culturale exemple de bună practică în producţia şi promovarea culturii Române la nivel local şi internaţional.

Începând cu ediţia a VII-a nominalizările se vor face pe baza înscrierilor voluntare, transmise de către organizaţiile neguvernamentale care au derulat proiecte culturale co-finanţate de AFCN, încheiate cu succes şi decontate în 2021 – anuale şi/sau multianuale.

Înscrierile se transmit prin e-mail doar la adresa [email protected] pînă în data de 14 februarie 2022, ora 18:00. Mai multe informaţii pot fi consultate la: https://www.afcn.ro/media/extras%20regulament%20PREMIILE%20AFCN%202021.pdf

Dacă pandemia ne-a împiedicat să fim împreună astăzi sperăm ca acest lucru să fie posibil în luna mai. Împărtăşim astăzi, pe această cale, aprecierea noastră pentru toţi creatorii şi lucrătorii culturali datorită cărora cultura de azi e patrimoniul de mâine.

Echipa AFCN