LIFESTYLE

Afganistanul ia tribut încă o viață de român

Încă un român cade victimă în teatrul de operații din Afganistan, în urma unui atac sinucigaș revendicat de teroriștii talibani. După ce, în urmă cu trei zile, un ofițer din structura de securitate a Ambasadei României din Kabul a murit în urma unui schimb de focuri cu insurgenții talibani, astăzi, un alt militar român a căzut victimă a teroriștilor, după cum anunță Ministerul Apărării Naționale:

,,Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul. Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată”.

Potrivit paginii de Facebook a MApN, militarul român căzut la datorie este  caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, are 38 de ani, tată a doi copii.

,,Ciprian și-a pierdut viața în urma exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Era angajat în Armata României din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

În semn de respect şi preţuire a jertfei camaradului nostru mâine, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie. Dumnezeu să te aibă in pază, camarade!” este mesajul de pe pagina de Facebook a MApN.

Pe lângă militarul român, alte nouă persoane persoane au murit în atentat și peste 30 de persoane au fost rănite. Recentul val de atentate teroriste are loc în contextul în care SUA negociază cu talibanii un acord de pace care prevede, printre altele, închiderea a 5 baze militare și retragerea a 5000 de militari americani, în următoarele 150 de zile, din Afganistan.

Sursă foto: CNN

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană