ACTUALITATE

Al şaptelea caz de coronavirus în România: o tânără din Timișoara

Un nou caz de coronavirus în România. O tânără din Timișoara a fost depistată pozitiv cu COVID-19, informează Grupul de Comunicare Strategică. Tânăra este colegă de clasa a pacientului de 16 ani care a fost diagnosticat, miercuri, infectat cu coronavirus.

Tânăra din Timisoara este al zecelea român infectat cu COVID-19 in ultima saptamana, dupa cei confirmati in tara – sase, in Japonia – doi pasageri de pe nava Diamond Princess, care s-au vindecat intre timp, si unul in Lombardia, Italia.  

Rezidentul din Lombardia este al treilea cetățean român din diaspora infectat cu coronavirus. Primii doi au fost cei de pe  nava Princess Diamond, care a acostat in apele Japoniei, si care urmează să revină în țară. Celelalte trei cazuri din cele 6 sunt în continuare infectate. Este vorba de bărbatul de 45 de ani din Maramureș, internat la un spital din Cluj, adolescentul de 16 ani din Timișoara, internat la un spital din orașul de pe Bega, și bărbatul de 71 de ani din Suceava, internat la un spital din Iași. Despre ultimii doi s-a aflat miercuri, 4 martie, când autoritățile române au anunțat, în decurs de o oră, cele două cazuri de infectare cu coronavirus.

Tot până joi (5 martie – n.red.), au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Primul caz vindecat este cel al bărbatului de 25 de ani din Gorj care este primul pacient identificat cu coronavirus, pe 26 februarie. El a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, identificat cu noul virus la întoarcerea în Peninsulă. Gorjeanul a fost externat după o săptămână, pe 3 martie, după ce două teste au arătat că acesta nu mai are virusul. Cele două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt.

Ceilalți doi vindecați sunt femeia de 38 de ani, depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia, și bărbatul de 47 de ani din Timișoara, care a intrat în contact cu aceasta, amândoi întorcându-se în țară cu același avion.