ULTIMA ORĂ

Al treilea candidat la șefia DNA e un procuror. A trimis în judecată grei din PSD

Un celebru procuror cunoscut pentru instrumentarea unor cazuri de politicieni importanți urmează să intre în cursa pentru șefia DNA ca al treilea candidat.

Andrei Bodean (38 de ani), este al treilea candidat la şefia DNA, potrivit surselor Info Sud-Est. Prima pe lista candidaţilor s-a înscris Paula Nicoleta Tănase (46 de ani), procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Al doilea candidat anunţat a fost Nicolae Lupulescu, adjunctul secţiei militare din DNA.

Andrei Bodean, procuror al Serviciului Teritorial Constanţa al DNA, a devenit cunoscut pentru anchetarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Bodean a devenit cunoscut pe plan local în 2011, datorită crimelor de răsunet pe care le-a anchetat pe vremea când era criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. A devenit procuror DNA în luna ianuarie 2013.

La scurt timp, Andrei Bodean a început urmărirea penală a lui Nicuşor Constantinescu în cazul Centrului Militar Zonal, speţa în care Nicuşor Constantinescu ispăşeşte astăzi o condamnare de 5 ani.

Bodean l-a mai trimis în judecată şi pe fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, speţă în care acesta a fost condamnat în primă instanţă la 6 ani şi jumătate cu executare. Procurorul constănţean a mai trimis în judecată şi alte nume sonore pe plan local, printre care primari din judeţ, avocaţi, şefi de instituţii deconcentrate.