POLITICĂ

ALDE a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Bucureşti

ALDE a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Bucureşti: o echipă care îmbină experienţa şi tinereţea

O echipă tânără, care îmbină experienţa profesională cu tinereţea şi entuziasmul, acestea sunt caracteristicile echipei de candidaţi pe care ALDE i-a validat pentru funcţiile de primari de sector în municipiul Bucureşti.

Amalia Nenovici, Ramona Ioana Mezei, Bogdan Valentin Brătianu, Adrian-Vlad Chiotan, Ion Valentin Voicu şi Tudor Tim Ionescu sunt candidaţii ALDE pentru primăriile sectoarelor Capitalei.

Astfel, candidatul ALDE la Primăria sectorului 1 este Amalia Nenovici, o tânără de 31 de ani, licenţiată în drept. Pe lângă experienţa din domeniul juridic, de 3 ani Amalia este şi unul dintre tinerii antreprenori ai României. Locuieşte, munceşte si respiră în Sectorul 1. “Viaţa mea a fost şi probabil va fi o continuă provocare. Fiind mamă, nu-mi permit să aştept o lume mai bună pentru copilul meu. Trebuie s-o creez. În momentul în care am realizat asta, am decis să candidez. Dacă valori precum educaţia, siguranţa şi sănătatea vă sunt repere şi dacă alegeţi să vă creşteţi copiii în spiritul acestora, îmi sunteţi deja alături pentru schimbarea sectorului 1! Pasivitatea nu este o soluţie. Acţiunea, în schimb, este”, spune Amalia Nenovici despre motivele care au determinat-o să se implice în politică şi să candideze la funcţia de primar al sectorului 1.

La Sectorul 2 intră în bătălia pentru primăria de sector Ramona Ioana Mezei, manager al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Jurnalist, profesor asociat al Colegiului Universitar “Spiru Haret” Bucureşti şi fondator al Şcolii de Vorbit, Ramona Ioana Mezei a sprijinit activ timp de 10 ani întărirea democraţiei în România prin stimularea participării civice în cadrul Asociaţiei Pro Democraţia. Activează de 15 ani şi în domeniul educaţiei non-formale, fiind lider scout în cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

“Am 48 de ani şi consider că cea mai mare realizare este fiul meu Mihnea, care recent a împlinit 12 ani. Sunt mama singură, sunt un om activ şi puternic căruia îi place să lucreze în echipă. Mă bazez pe oameni, şi vreau ca, la rândul lor, aceştia să găsească întotdeauna în mine un sprijin. Experienţe profesionale precum cea de corespondent de presă în Irak, în plin război, sau observator în zone post-război, precum Kosovo, nu au făcut decât să mă întărească şi să mă înveţe să pun oamenii şi sănătatea pe primul loc. Îmi doresc ca cei 30 de ani de experienţă profesională să îi pun în slujba locuitorilor sectorului 2, sector în care imi desfaşor o mare parte din activitate şi în care învaţă fiul meu”, spune Ramona Ioana Mezei.

La sectorul 3 ALDE îl susţine pe Bogdan Valentin Bratianu, fost consilier local la acest sector. În vârstă de 43 de ani, Bogdan este mândru de descendenţa sa din familia Brătienilor, principiile liberale fiind cele care i-au conturat cariera politică. Este specializat în grafică publicitară şi are o experienţă de peste 20 de ani în mediul privat. “Dragii mei, revin Brătienii la primărie! Ce s-a făcut bine se va continua, ce s-a făcut greşit se va îndrepta, ce nu s-a făcut şi este necesar sectorului, se va face. Am acceptat această responsabilitate pentru că am în spate o echipă de oameni cu adevărat potriviţi pe care mă bazez, atât în această campanie electorală, cât, mai ales, ulterior, în Consiliul Local, pentru a pune în practică proiectele prin care vreau să construim viziunea liberală a următorilor 4 ani pentru administraţia locală a sectorului 3”, spune Bogdan Valentin Bratianu, candidat ALDE la funcţia de primar al sectorului 3.

Pentru sectorul 4 ALDE îl susţine pe Adrian-Vlad Chiotan. În vârstă de 51 de ani, Adrian este licenţiat în drept, şi a fost preşedinte – secretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi. “Sunt antreprenor, manager şi am activat atât în domeniul public cât şi în domeniul privat. Sunt singurul candidat cu adevărat liberal pentru primăria sectorului 4 şi vreau să folosesc experienţa pe care am acumulat-o în schimbarea sectorului, din funcţia de primar”, se prezintă canditatul la primăria sectorului 4, Adrian Vlad Chiotan.

La sectorul 5, ALDE l-a desemnat candidat pentru funcţia de primar pe Ion Valentin Voicu. În vârstă de 31 de ani, Valentin Voicu este acum consilier general al Municipiului Bucureşti, iar anterior a fost consilier local la sectorul 3. “Sunt mândru de realizările din mandatul de consilier local la Primăria Sectorului 3. Consider că acum pot face un pas mai departe şi candidez pentru că îmi doresc, din funcţia de primar al sectorului 5, să facem acest sector să arate cel puţin ca sectorul 3. Sunt cel mai tânăr candidat la funcţia de primar al sectorului 5, dar ştiu de ce are nevoie acest sector: investiţii! Este nevoie de investiţii în infrastructura şcolară, investiţii în reabilitarea termică a blocurilor, investiţii în parcuri, investiţii în reţeaua de gaze, canalizare şi apa, investiţii pe străzile care sunt de pământ, investiţii în pieţele din sector. Sunt mândru de realizările din mandatul 2012-2016 am reuşit la sectorul 3 să reabilităm peste 500 de blocuri. Îmi doresc să facem acest lucru şi în sectorul 5. Am reuşit să modernizăm aproape toate unităţile de învăţâmânt din sectorul 3. Îmi doresc să facem şi acest lucru în sectorul 5. Am reuşit să modernizăm, în cei patru ani de zile, toate locurile de joacă şi parcurile din sectorul 3. Îmi doresc să facem acest lucru şi în sectorul 5. Dezvoltăm Sectorul 5 prin investiţii, a declarat Ion Valentin Voicu.

Pentru sectorul 6, ALDE îl susţine pe Tudor Tim Ionescu. Licenţiat în comerţ internaţional, ştiinţe politice şi drept, Tudor şi-a facut mare parte din studii în Belgia. Din 2016 este consilier general al Municipiului Bucureşti, cu o prezenţă de 100% la cele peste 70 de şedinţe ale Consiliului General, dar, şi mai important, cu 45 de proiecte de hotărâri de consiliu iniţiate, cel mai mare număr de proiecte proprii ale vreunui consilier municipal.

“Sunt un tânăr antreprenor crescut de bunicii săi, în spiritul respectului faţă de comunitate şi iubire a ţării, şi nu mă sfiesc să spun asta, chiar dacă pentru mulţi va suna desuet. Am fost crescut să respect şi să protejez natura şi viaţa, de aceea sunt şi activist pentru protecţia mediului, pentru protecţia şi bunăstarea animalelor. Candidez pentru funcţia de Primar al Sectorului 6 pentru că mă doare să văd cum acest sector, cu cel mai mare potenţial de dezoltare din tot Bucureştiul, stă pe loc şi nu arată aşa cum ne dorim, aşa cum ar trebui, aşa cum merităm! Merităm un Sector 6 dezvoltat, curat, sigur şi sănătos! Dacă tu doreşti schimbarea, atunci împreună o putem realiza!”, spune Tudor Tim Ionescu despre motivele pentru care candidează.

Departamentul Comunicare ALDE