ALDE şi En Marche, împreună în alegerile europarlamentare

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), şi-a lansat vineri, la congresul desfăşurat la Madrid, campania pentru alegerile europarlamentare cu o pledoarie puternică împotriva populismului şi naţionalismului, criticându-i totodată şi pe popularii europeni pentru că nu l-au exclus din familia lor politică pe premierul ungar Viktor Orban, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Trebuie să câştigăm în dauna populiştilor şi a naţionaliştilor în toată Europa”, a spus în discursul său preşedintele grupului liberal din Parlamentul European, belgianul Guy Verhofstadt. A sosit momentul să începem lupta pentru ”a salva sufletul Europei”, a adăugat el, înainte de a-i ataca pe conservatorii din Partidul Popular European (PPE) pentru că, la congresul lor încheiat joi la Helsinki cu alegerea lui Manfred Weber drept Spitzenkandidat, nu au exclus din acest partid european Fidesz-ul condus de Viktor Orban.

Liberalii europeni s-au declarat nemulțumiți de faptul că în baza deciziei de a reduce numărul de membri ai Parlamentului European după Brexit, de la 751 la 705, nu a fost adoptată și procedura unei liste transnaționale pentru alegerile din 23-26 mai 2019.

Partidul lui Macron, la Congresul liberalilor europeni: ALDE este inima în care En Marche va fi în această coaliţie.

FOTO: ALDE

Potrivit Agerpres, partidul preşedintelui Emmanuel Macron, deși nu face parte din ALDE a trimis reprezentanţi la congresul acestui partid european, în contextul în care liderul de la Elysee caută aliaţi pentru alegerile europarlamentare care să susţină viziunea sa „progresistă” asupra Uniunii Europene.

În ultima perioadă, liderul liberalilor europeni, Guy Verhofstadt, duce o campanie împotriva liderului Viktor Orban.

‘Europenii ştiu deja cine sunt Salvini şi Orban. Este momentul să ştie şi cine suntem noi, să le arătăm ce putem face”, a continuat ea, insistând că aceştia sunt adversarii.

”Trebuie să construim un grup în Parlamentul European (…), să lucrăm împreună, în coaliţie şi credem că ALDE este inima în care En Marche va fi în această coaliţie” în Parlamentul European, a mai spus Astrid Panosyan.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.