ACTUALITATE, POLITICĂ

Alegeri cu scântei la Timișoara. Cuvinte grele din partea președintelui CJ Timiș către Ludovic Orban

S-au încheiat alegerile la PNL Timișoara. Cosmin Tabără a fost ales noul președinte al organizației municipale, după o conferință cu scandal. A avut un scor dublu față de contracandidatul său Claudiu Chira. Se anunță deja contestarea alegerilor, iar circul s-a mutat pe Facebook.

Liberalii au reușit să își voteze totuși noul președinte. S-a încheiat numărătoarea voturilor, iar rezultatul este clar: 238 au votat pentru viceprimarul Cosmin Tabără și 119 pentru deputatul Claudiu Chira. 15 voturi au fost anulate.„Mă simt oarecum trist, pentru tot ceea ce s-a întâmplat începând cu 3 iulie. Îmi doream o altfel de conferință locală a PNL. Îmi iubesc toți colegi și doresc din PNL Timișoara și nu numi să fim un partid unit, care să fie un partener al cetățenilor și să-i reprezinte cu succes. Din păcate, am trăit câteva momente nefericite pentru istoria partidului (…) Ceea ce pot să vă promit, cu mine ca președinte la Timișoara nu veți mai asista niciodată la astfel de momente”, a spus Tabără.

Cu câteva ore înainte de încheierea votului, după scandalul izbucnit sâmbătă dimineață, liderul liberalilor de la nivel național, Ludovic Orban, a amenințat cu anularea alegerilor.

LudovicOrban: „Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.

Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri.
În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL.”.

Cosmin Tabără crede însă că cei de la București ar trebui să-și vadă de problemele lor.„În primul rând, cei de la București ar trebui să se închidă într-o cameră, să fie ei mai calculați decât noi în teritoriu, pentru că ei sunt liderii și până la urma urmei ei au dat linia acestor alegeri interne, din păcate. Cred cu tărie că Bucureștiul trebuie să învețe să își facă treaba la București și să ne lase pe noi. Mă refer la toți, pentru că vedem ceea ce se întâmplă în țară. Cred că este puțin haos în PNL în momentul de față și aceste alegeri au culminat cu lupte interne care au depășit sfera unor alegeri normale, s-a ajuns prea departe și cred că în politică trebuie să negociezi, trebuie să discuți și mai ales să dai un mesaj de unitate, chiar dacă există o competiție. Lucru pe care noi nu l-am văzut”, a mai spus președintele ales al PNL Timișoara.

Despre o eventuală posibilitate ca alegerile de sâmbătă, 31 iulie, să fie anulate, Cosmin Tabără a spus că nu se poate pronunța, dar „Bucureștiul să-și vadă de ale lui, să-și rezolve problemele acolo”.

Alin Nica, liderul liberalilor timișeni, a venit cu o replică pentru Ludovic Orban și numește gruparea acestuia despre una de „bătăuși”. „Acţiunile de forţă instrumentate astăzi de gruparea bătăușilor Orban – Ambruș – Chira în Timișoara reprezintă o pată pe obrazul PNL. Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal. Legat de statutul PNL, e bine că Ludovic Orban îl apară, dar și mai bine ar fi să-l citească înainte să acționeze.

Comportamentele total condamnabile manifestate azi de gruparea Ambruș – Chira nu au nicio legătură cu valorile PNL și nici cu spiritul democratic care a consacrat Timișoara.
Acești indivizi au adus un prejudiciu de imagine imens organizaţiei PNL Timișoara care se va repara în timp, cu eforturi mari și susţinute. Niciun liberal de bunăcredinţă nu poate gira asemenea apucături nefirești.

Alegerile PNL Timișoara au avut loc, avem o conducere legitim aleasă pentru următorii 4 ani.
În ciuda zgomotului de fundal, vă asigur că totul va reintra curând în normal pentru că avem foarte multe lucruri bune de făcut pentru timișoreni”, a transmis Nica, pe Facebook.

Tabăra lui Ambruș nu s-a lăsat mai prejos și a anunțat că va contesta alegerile de sâmbătă. El îi face „hoți” pe cei din tabăra adversă. „Gruparea hoților din PNL Timiș a legiferat, astăzi, la nivel de partid, frauda. Gașca condusă de Alin Nica, care a epurat de pe liste 320 de membri ai PNL Timișoara, are tupeul să ne acuze pe noi că am fi bătăuși.

Nu noi am chemat zeci de forțe de ordine, inclusiv din aparatul de stat, care vor răspunde pentru actele lor, nu noi am organizat alegerile, nu noi am măsluit convocatorul, nu noi am suspendat colegi abuziv și nu noi am exclus de la numărătoarea voturilor toți colegii care nu au convenit.
Dacă în PNL Timișoara erau alegeri libere și corecte nu se ajungea aici! Dar, nu au fost.
Alegerile de astăzi au fost furate de Alin Nica și Dănuț Groza. După o lună de zile de abuzuri ale acestei găști a răului din PNL Timiș ce s-ar fi așteptat. Sunt oameni care au muncit pentru partid și s-au trezit excluși, cu drepturi îngrădite pe nedrept. Tensiunea din partid a creat-o Alin Nica prin manevrele sale nestatutare și nelegale.

Văd că președintele interimar nu are nicio rușine să-și numească bătăuși colegii care l-au făcut președinte, doar pentru că au venit să își ceară sau să își apere drepturile statutare. Mergem înainte și vom contesta alegerile de astăzi, avem această datorie morală față de oamenii care au fost nedreptățiți”, a transmis Raul Ambruș.

Circul în toată regula a început încă de dimineață la conferința municipală a PNL Timișoara. Mai mulți susținători ai lui Claudiu Chira și Raul Ambruș, care nu a mai fost lăsat să candideze, au forțat intrarea în sala în care aveau loc alegerile. Au ajuns și pe scenă, de unde au cerut anularea acestora.