POLITICĂ

Alegeri în PNL. Cum s-au poziționat filialele unde au avut loc conferințe județene?

PNL se află în plin proces de alegeri. Până în acest moment au avut loc conferințe județene la Suceava, Vaslui, Botoșani, Neamț și la Sectoarele 1 și 5 și 6. În urmă cu puțin timp a fost ales noul președinte al PNL Neamț în persoana lui George Lazăr, prefectul județului. Acesta la învins pe deputatul și fostul primar al orașului Roman, Laurențiu Leoreanu. Pentru prima dată au fost față în față premierul Florin Cîțu și actualul președinte al PNL, Ludovic Orban. La conferință au mai fost prezenți secretarul general Robert Sighiartău, deputatul Florin Roman, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Şoptică l-a învins pe prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, la o diferenţă de zece voturi. Potrivit organizatorilor, Şoptică a fost ales de 213 delegaţi la Conferinţa de alegeri a filialei teritoriale a PNL, în timp ce Dan Nechifor a obţinut 203 voturi.

Cei doi au fost singurii candidaţi pentru funcţia de preşedinte, după ce senatorul Cristian Achiţei şi fostul europarlamentar Mihai Ţurcanu s-au retras.

Costel Şoptică şi-a declarat public susţinerea pentru Ludovic Orban la Congresul PNL din luna septembrie, în timp ce Dan Nechifor s-a poziţionat în favoarea lui Florin Cîţu.

Noii președinți ai filialelor Suceava, Neamț, Vaslui și-au anunțat susținerea pentru premierul Florin Cîțu, iar noii lideri ai filialelor Botoșani și sectorul 5 pentru Ludovic Orban.