Alegeri în Spania

În Spania au avut loc alegeri generale anticipate. La ora locală 20.00 (18.00 GMT) s-au închis urnele la alegerile legislative din Spania. Socialiştii conduşi de premierul în exerciţiu Pedro Sanchez au obţinut cele mai multe voturi, dar nu suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată primele rezultate ale unui sondaj privind intenţiile de vot efectuat de GAD3, preluate de Reuters şi Agerpres.
Conform aceleiaşi surse, partidul de extremă dreaptă Vox a obţinut pentru prima dată locuri în camera inferioară a parlamentul de la Madrid

Potrivit ultimului sondaj publicat de cotidianul „El Pais”, socialiștii premierului Pedro Sanchez se situa la 30% din voturi, urmați de Partidul Popular cu 20%, partidul de centru-dreapta Ciudadanos și Podemos (centru-stînga) cu câte 14% și VOX.

Numărul celor indeciși a fost foarte mare, unul din zece, așa că rezultatele încă sunt incerte.

Scrutinul a fost dominat de criza din Catalonia, regiune care și-a proclamat independența în octombrie 2017. De atunci, mulți din liderii mișcării secesioniste au fost judecați.

VOX a crescut atît pe fundalul crizei din Catalonia, cît și al mișcări feministe, care a luat amploare în Spania, în ultimii ani. La care s-au adăugat migrația și mai ales disputa din cadrul Uniunii Europene privind redistribuirea imigranților, Spania fiind una din țările cele mai afectate, la fel ca Italia și Grecia.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.