POLITICĂ

AlianţA 2020 USR PLUS: Obiectivul Alianţei este să dea Preşedintele, Primarul Capitalei şi Premierul

Alianţa 2020 USR PLUS a organizat ultimul miting electoral în parcul Izvor. Alături de candidaţii Alianţei a fost şi Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European.

“Am ajuns la finalul campaniei pentru alegerile europene. În ultimele 10 săptămâni am fost în stradă aproape în fiecare zi. Am înţeles că România este mult mai bună. Mai frumoasă şi mai intensă decât tot ceea ce vedem noi în fiecare zi la televizor. Povestea noastră a început în Bucureşti, în 2015, după tragedia de la Colectiv. La conducerea statului a venit cel mai onest şi competent guvern pe care l-a avut România după ’89. În 2016, tot în Bucureşti a început şi povestea USR. Pentru prima dată după Revoluţie un partid plecat din stradă, din rândul oamenilor obişnuiţi, reuşea să intre în Parlament şi să devină a treia forţă politică a ţării. În februarie anul acesta, tot la Bucureşti, noi, USR şi PLUS ne-am unit şi am creat Alianţa 2020. Pentru că obiectivul nostru este ca până la finalul anului viitor această Alianţă să dea României: Preşedintele, Primarul Bucureştiului şi Premierul. Am făcut această Alianţă pentru că am vrut să le dăm oamenilor decenţi din România o alternativă care să se bată de la egal cu PSD şi cu PNL. O alternativă care poate să câştige alegeri şi poate să guverneze altfel decât au făcut-o PSD, USL (nu uităm!) sau ALDE. De-asta am intrat noi în politică, pentru că ne-am săturat de minciuni şi promisiuni neîndeplinite. Nu vă fie teamă! Nu vor reuşi sa ne scoată din Europa. Mai sunt doua zile dragii mei! Şi vom spune răspicat: Locul României este în Europa!”, a transmis preşedintele USR Dan Barna, co-preşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

De asemenea, la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS au fost proiectate mesaje de susţinere de la lideri europeni precum Nathalie Loiseau, La Republique En Marche, Franţa; Nick Donig, NEOS, Austria; Luis Garicano, Ciudadanos, Spania; Nicola Beer, FDP, Germania, şi soprana Maria Răducanu.

“România a devenit o ţară captivă unor politicieni care pun mâna pe putere ca să poată să fure şi să-şi reprezinte interesele. Pentru a repara lucrurile şi a reconstrui România trebuie să începem cu fundaţia. Şi trebuie, în primul rând să scăpăm de hoţie şi să scăpăm de incompetenţă. Şi pentru asta avem nevoie de justiţie. De aceea e important ca pe 26 mai să nu votăm doar pentru Parlamentul European dar şi pentru referendum. Dar nu va fi suficient să punem justiţia la locul ei. Va trebui să ne gândim şi la o reformă a Constituţiei dacă vrem să reconstruim România, trebuie să însănătoşim tot statul. Vom veni cu o reformă a Constituţiei prin care să restabilim echilibrul puterilor în stat. Să fie foarte clar, o mână de politicieni să nu poată pune mâna pe Parlament şi să ameninţe Preşedintele cu suspendarea şi cu demiterea atunci când Preşedintele nu le face pe plac. Avem nevoie de o funcţie prezidenţială care să fie un arbitru în stat şi care să joace un rol de echilibru. România nu mai trebuie să fie prizoniera unui om ca Dragnea care îşi pune lachei ca să-şi rezolve problemele. Anul viitor va fi momentul în care România va scăpa de baronii locali. Împreună cu alegerile locale să organizăm şi alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să scurtăm agonia României cu atât cât putem. Pentru că uniţi vom reconstrui România. Acesta este proiectul pe care Alianţa USR PLUS îl propune.”, a subliniat preşedintele PLUS Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Nori intermitenti
Nori intermitenti
2°C
Vânt: 11 km/h V
 
Newsletter