Alianţa 2020 USR PLUS solicită CNA amendarea emisiunii „Viaţa Satului”

Alianţa 2020 USR PLUS a transmis astăzi, 13 mai, o solicitare către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la ultima emisiune „Viaţa Satului”, difuzată de Televiziunea Română.

În solicitarea transmisă CNA, preşedinţii celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş solicită:

1. Sancţionarea TVR 1 în concordanţă cu dispoziţiile Legii audiovizualului şi a Deciziei nr. 308/2019 a Consiliului Naţional a Audiovizualului;

2. Obligarea TVR 1 să organizeze pe perioada campaniei electorale, în acelaşi interval orar şi în cadrul aceleiaşi emisiuni, a unui interviu în care Alianţa 2020 USR PLUS să beneficieze de acelaşi spaţiu pentru promovarea propriului program electoral.

De asemenea, în solicitarea Alianţei 2020 USR PLUS se arată că printr-o astfel de abordare, TVR 1 a transformat emisiunea ‘Viaţa Satului’ într-un program de promovare electorală pentru Partidul Social Democrat, cu încălcarea dispoziţiilor Legii audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, precum şi a Deciziei nr. 308/2019 a Consiliului Naţional a Audiovizualului.

În schimb, atragem atenţia asupra faptului că în luna noiembrie 2016, acelaşi post, respectiv TVR 1, a înregistrat un interviu cu Dacian Cioloş, la acel moment prim-ministru al României, fără ca acesta să fie competitor electoral, refuzând însă ulterior difuzarea acestuia. Drept motiv, TVR 1 a invocat necesitatea de ‘evitare a oricăror interpretări în campania electorală’, a încheiat Alianţa 2020 USR PLUS

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.