ACTUALITATE

Alianța USR-PLUS îi cere lui Iohannis declanșarea referendumului pe justiție

Alianța USR-PLUS i-a cerut, joi, președintelui Klaus Iohannis să declanșeze referendumul pe justiție. Liderul USR, Dan Barna, a susținut că întrebarea ar trebui să fie: „Sunteți de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcții publice?”.

Solicitarea USR-PLUS vine ca reacție la citarea ca suspect a Laurei Codruța Kovesi la Secția de investigare a magistraților, structură înființată în acest an la propunerea PSD-ALDE.  „Nu e nimic întâmplător în citarea Laurei Codruţa Kovesi. Nu cred că în România există un cetăţean de bună credinţă care să-şi imagineze că acest lucru nu s-a întâmplat la ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader sunt disperaţi pentru că o eventuală numire în funcţia de procuror european ar arunca la gunoi toată retorica otrăvită pe care o aruncă peste România de doi ani. O eventuală numire a dnei Kovesi ar arăta tuturor românilor, puţinii care mai cred în Dragnea, că ceea ce face în România este un abuz şi ceea ce spune României sunt minciuni ordinare”, a declarat Dan Barna

El a mai spus că secţia pentru anchetarea magistraţilor este ”o miliţie pe care a construit-o Liviu Dragnea şi a cărei victimă este dna Kovesi”. ”Întrebarea (la referendum – n.r.) este una foarte simplă – Sunteţi de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcţii alese în România?. Atât de simplu este”, a adăugat Barna.