LIFESTYLE

Locuri unice din Transilvania în care să îți petreci vacanța

Transilvania s-a făcut remarcată prin frumusețea peisajelor, orașelor cochete și castelelor și cetăților medievale. Dar mai exista ceva ce merită toată atenția noastră când vine vorba de o vacanță de neuitat: casele istorice și conacele boierești. Cu design deosebit, tradiții și povești interesante, conacele au devenit din ce în ce mai populare în vacanțele românilor, dar și turiștilor străini dornici să petreacă un sejur în România, mai ales în Transilvania. Cele mai multe dintre ele sunt situate în locații de basm, unele au farmecul vechilor case boierești altele păstrează obiceiurile și tradițiile locale. Mâncarea tradițională este de asemenea apreciată de turiștii care le trec pragul.

Iată 5 conace superbe din Transilvania, de care te vei îndrăgosti odată ce le vei vizita:

1. Conacul Ambient din Cristian

Conacul Ambient, situat în localitatea Cristian, la 12 km de Brașov, recreează istoria strămoșilor sași care sunt păstrați minunat aici și, deoarece este o proprietate nou construită , creează o lume unică în care sufletul prezentului ia aspectul istoriei, dând astfel naștere unei cu totul noi dimensiuni de confort: luxul vintage.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Acest conac este locul ideal în care vrei să te cazezi atunci când îți dorești o vacanță liniștită departe de agitația orașelor dar aproape de principalele atracții ale zonei, cum ar Cetatea Râșnov sau Castelul Bran.

Conacul dispune de 10 camere spațioase, în care te simți ca pe vremea boierilor de altă dată.

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Aici trecut și prezentul se îmbină perfect, conacul având piscină interioară și exterioară, saună și oferă servicii de masaj.

Este posibil ca imaginea să conţină: piscină şi în aer liber

Mai multe informații aflați accesând link-ul: https://www.facebook.com/conaculambient/

2. Conacul Apafi de la Malancrav

Malancrav era odinioară un sat uitat de lume. Satul este situat la aproape o sută de kilometri de municipiul Sibiu spre Sighişoara şi la 13 kilometri de cel mai apropiat drum naţional, într-o fundătură. Acum a devenit o stațiune turistică cu foarte multe de oferit: localnicii au ajutat la restaurarea conacului Apafi, care gazduiește turiștii “ca la bunici”, oferindu-le numai preparate naturale și ecologice.

Satul este amplasat la aproximativ 100 de kilometri de Sibiu, într-o zonă exclusiv rurală, departe de turismul “în masă” practicat în alte stațiuni. Conacul Apafi datează din secolul 15 și a aparâinut principelui Mihaly Apafi. Natura înconjuratoare face parte din Aria Protejată Natura 2000, unde mulți turiști vin cu chef de drumeție. Malancrav este satul perfect pentru a observa tradițiile transilvanești și săsești și a fost admirat chiar de prințul Charles în vizita lui în România.

Este posibil ca imaginea să conţină: masă şi interior

Mai multe informații aflați accesând link-ul: https://www.facebook.com/malancravheritage/

3. Conacul Secuiesc din Colțești

De-ai pășit în împărăția culmilor Trascăului, poposește la Conacul Secuiesc și bucură-te de liniștea vindecătoare a locurilor. La poalele Pietrei Secuiului, ce convinge până și soarele să răsară de două ori, camere tihnite și bucate tradiționale te îmbie la tihnă ca-ntr-o altă lume.  Arhitectura Conacului se inspiră din arhitectura tradițională a satelor Rimetea și Colțești, îmbinând farmecul trecutului cu cerințele moderne de cazare, de patru margarete.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, în aer liber, natură şi apă
Camerele amenanjate cu mobilier pictat, cusături populare, broderii, sunt o reprezentare vie a bogatei tradiţii rurale care se completează foarte bine cu gastronomia tradiţională locală prezentă în restaurantul propriu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Conacul pune la dispozitie posibilități de cazare pentru 50 persoane, în 23 de camere,  în curând va deschide o nouă clădire cu dublă destinație: pensiune și spa.

Este posibil ca imaginea să conţină: dormitor şi interior
De asemenea, Conacul vă așteptă în cramă, cu degustări de brânzeturi tradiţionale marca Torockoi şi cu vinuri din zona Aiudului. Puteți să vă relaxați în plimbări pe terenul de 3.5 hectare, bucurându-vă de priveliștea de neuitat a Pietrei Secuiului. În timp ce vă odihniți la umbră sau pe malul lacului cu nuferi, copiii se bucură de spațiul de joacă.

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, floare, copac şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi mâncare

 Mai multe informații aflați accesând link-ul:: https://www.facebook.com/conaculsecuiesc/

4. Conacul Archia, Hunedoara

La 5 kilometri de orașul Deva, Conacul Archia reînvie un parfum din epoca demult apusă a marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zonă liniștită, și este catalogat drept hotel de 4 stele.

Povestea conacului începe undeva prin anul 1994, când proprietarii au cumpărat terenul pe care se află actualul conac, pe atunci clădirea veche și abandonată a unui fost CAP. În aparență o construcție care nu mai prezenta mare interes … a devenit în timp un loc magic.

Este posibil ca imaginea să conţină: piscină şi în aer liber

Cele 15 camere sunt decorate tematic, iar fiecare dintre ele are imprimată o poveste: va puteți caza în Camera de Vânătoare destinată aventurierilor, în camera Floarea Soarelui sau în Camera Macilor. Aceasta din urmă este cea mai frumoasă din conac.

Proprietarii au fost inspirati de dealurile pline de maci din zona si s-au gândit că așa cum macii dăinuie pe dealurile din jur, asa va dăinui și Conacul.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer, nor şi în aer liber

La Conacul Archia, totul a început de la un cal. S-au construit grajduri, manej, s-au cumpărat cai, puteți face echitaţie sau la plimbări singuri.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, în aer liber

Sursa: https://www.facebook.com/ConaculArchia/

5. Conacul Benke, Moașca

Conacul Benke este situat la capătul sudic al Munțiilor Bodoc, în satul Moacșa, județul Covasna.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Aici, putem spune că facem o incursiune în aristocrație, acolo unde natura a creat frumuseți și omul a plăsmuit un conac în semn de cinste. Adevărații conți și contese sunt de fapt brazii ce tronează în jur.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Conacul este amenajat într-o clădire construită în stil clasicist la începutul secolului XIX, și o anexa a acesteia. Conacul Benke este o cladire protejată de Consiliul Judetean Covasna, ridicat probabil în jurul cumpenei dintre secolele XIX si XX, foarte probabil prin modificarea unei structuri existente anterior. 

Conacul Benke - Apartament

Conacul Benke - Relaxare

Conacul Benke este o locație care îmbină comfortul unui hotel de lux cu flexibilitatea caracteristică pensiunilor, oferind cazare în camere elegante și locuri de luat masa exclusiviste pentru cine romantice. Este o locație ideală pentru relaxare și petrecere a timpului liber în zona de spa & wellness. Puteți să vă plimbați în mijlocul naturii, să vă plimbați cu bicicleta, sau să vă bucurați de plimbările cu trăsura sau sania, ce se pot organiza la cerere.

sursa: http://www.conaculbenke.ro/