ACTUALITATE

Ambasadorul Republicii Belarus la Bistrița

Reprezentanți ai administrației locale s-au întâlnit cu Ambasadorul Republicii Belarus în România, Excelența Sa, Andrei M. Grinkevich. Discuțiile au vizat posibilitățile pe care le-ar putea avea județul nostru în colaborare cu Republica Belarus

,,Prin vizita domniei sale am reușit să discutăm despre posibilitățile și oportunitățile de dezvoltare pe care le poate avea județul Bistrița-Năsăud prin parteneriate și relații de colaborare cu Republica Belarus.

În cadrul discuțiilor cu domnul ambasador am prezentat pe scurt elementele competitive ale județului nostru din punctul de vedere economic!

Sper că relațiile de afaceri care se vor stabili între companii din județul nostru și din Belarus, vor aduce plus valoare economiei județului nostru și de ce nu, o nouă piață de desfacere pentru companiile noastre!”, a menționat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Ambasadorul Andrei Grinkevich a mulțumit pentru primire și a făcut o prezentare a țării sale, detaliind domeniile de activitate în care Belarus excelează, de la servicii IT, până la mașini și utilaje agricole, subliniind dorința țării sale de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale româno-belaruse din punct de vedere economic, cultural-educațional, spiritual și administrativ, apreciind România ca un potențial partener al Belarusului.