Ana Wagner lansează o splendidă colecție de bijuterii: ”BYZANTIUM”

Este cea mai nouă colecție de bijuterii creată de Ana Wagner, un foarte cunoscut și prestigios artist al porțelanului pictat manual din România. Sursa de inspirație a Anei a fost arhitectura neo-românească cu influențe bizantine a multor clădiri din Cotroceni, cartierul bucureștean unde se află atelierul Wagner Arte Frumoase și Povești.

Piesele din porțelan ale bjijuteriilor au forma crucii bizantine, pe care artista a redescoperit-o în detalii splendide și ascunse ale arhitecturii Cotrocenilor. Forma inedită a porțelanului, corespondențele lui calme cu metalele și pietrele semipretioase, regalul culorilor și al miniaturii, designul ingenios fac din „Byzantium” colecția-colecțiilor. Bijuteria că artă renaște din redescoperirea marilor valori din vecinătatea și patrimoniul nostru cultural.

Ana Wagner povestește cum a ajuns la ”Byzantium”: ”Călătoriile sunt principala mea sursă de inspirație. De astă dată, inspirația a venit chiar din vecinătatea atelierului nostru, din superbul cartier Cotroceni. Cauți, uneori, ce ai chiar lângă tine. O simplă plimbare devine o călătorie exploratorie. În plimbările mele prin Cotroceni am observat, tot mai atrasă, detaliile stilului neoromânesc care se distinge în arhitectura zonei. De aici, de la un detaliu-simbol mi-a venit ideea. Forma porțelanului din ”Byzantium” este inspirată de crucea bizantină, așezată  discret și divers ca element grafic în patrimoniul arhitectural al Cotrocenilor. ”Byzantium” este rezultatul unei părți a călătoriei spre mine însămi, prin Cotroceni.  Și mai este omagiul meu Cotroceni, locul unde ni s-au născut și împlinit atâtea proiecte”.

Colecţia este compusă din 26 de piese-coliere, cercei şi brăţări-înnobilate cu aur, pietre semipreţioase precum rubin, peridot, topaz, aşezate pe lanţuri fine şi sisteme din argint aurit.

Despre Wagner Arte Frumoase și Povești

Marca ”Wagner Arte Frumoase şi Povești” s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri cu tehnici clasice de pictură manuală. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade – mereu rafinată – și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner Arte.

Colecția va rămane permanent în showroomul Wagner Arte din Cotroceni, în bdul.Gheorghe Marinescu 4. Telefon: 0723191656 sau online wagnerarteshop.com.

Ana Wagner e absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti, antreprenor, şi este unul dintre artistii plastici care au marcat, in ultimii ani, arta porţelanulului pictat din Romania.

Ana Wagner este fondator si coproprietar, alaturi de sora ei, Irina Wagner, al atelierului si galeriei „Wagner arte frumoase si povesti”.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.