LIFESTYLE

Ana Wagner pune diamante și aur în ”Comori de primăvară”, o nouă și superbă colecție de bijuterii

Primăvara a venit odată cu ”Treasures of Spring/Comori de primăvară”, o nouă colecție de minunate bijuterii delicate din aur și diamante create de Ana Wagner, unul dintre cei mai cunoscuți designeri de bijuterii din România și creatoare a prestigiosului brand al artei porțelanului – ”Wagner Arte Frumoase și Povești”.

Piesele acestei colecții sunt, fiecare în parte, vestitori ai primăverii și păstrători ai comorilor ei, cu forța delicată a versurilor care au fost sursa de inspirație a Anei: ”…Soare crud în liliac, Zbor subțire de gândac, Glasuri mici de rândunici, Primăvară, din ce rai, Nevisat de pământeni, Vii cu mândrul tău alai, Peste crânguri și poieni….”.

Formele și sensurile se întrepătrund, comunică și se potențează reciproc în ”Treasures of Spring”. Forma predominantă a noilor bijuterii este CASA, mereu prezentă în creațiile artistei din ultimii ani. Pentru Ana Wagner, CASA este simbolul Iubirii, sublimarea spațiului în care, în copilărie, a înțeles ce înseamnă iubirea.  În fiecare piesă în formă de casă sunt gravate fin simboluri ale primăverii (soarele, în centrul căruia a fost pus diamantul, bobocul, păsările, pomul înfrunzit/pomul vieții și reînvierii), precum și frânturi din Rapsodii de primăvară, probabil cel mai frumos poem din literatura română care celebrează sosirea anotimpului renașterii.

” Parcă niciodată așteptarea primăverii nu a fost atăt de îndelungă, de chinuitoare. Pentru că niciodată, în ultimele generații, în plină Europă a secolului 21, răul și tenebrele nu au distrus atâtea vieți și destine, atât de aproape de noi. Dar eu cred cu tărie că nimic nu poate opri primăvara. Adică nimeni, niciun despot, nu poate sta în calea renașterii vieții și a binelui pentru că ele înseamnă iubire care este mai puternică decât orice. Colecția mea ultimă s-a născut din dorul de primăvară în viețile noastre și din credința că Primăvara vine negreșit și învinge mereu”, a mărturisit Ana Wagner.

Cu această nouă colecție, atelierul de creație Wagner deschide o nouă aripă în segmentul produselor sale de lux – bijuteriile din aur în asociere cu pietre prețioase precum diamantele. Așa cum mereu a susținut Ana Wagner, porțelanul este doar un pretext, un alt tip de suport al lucrărilor de artă ce-I poartă semnătura. Aurul poate fi și el, la fel de bine, un tip de suport al operei unui artist. Cu atat mai prețios devine aurul, moneda de schimb universal valabilă, cu cât acesta poartă amprenta si enregia creatoare ale unui artist de renume.

Mai multe detalii deste această nouă colectie de bijuterii găsiți aici: Bijuterii aur de portelan – Wagner Arte Shop