OPINII

„Analiștii” care prezic invazia rusească 24 din 24 nu pricep chiar nimic

Bun, se pare că în România e musai să îi consideri pe ruși și proști, și răi și mincinoși în același timp, iar pe occidentali mereu deștepți, buni și onești – că altfel „elita” nu te acceptă…
„Analiștii” care prezic invazia rusească 24 din 24 nu pricep chiar nimic din ce face Rusia, și văd că nici nu încearcă. Deja în cercurile din Ucraina se face mișto masiv de „predicțiile” occidentale – se pare că rușii și ucrainenii erau singurii care nu se așteptau la conflict.
Scopul Rusiei a fost și este să atragă treptat opinia publică ucraineană de partea sa, nu să le dea cu bombe în cap. E un joc pe termen lung, care alternează amenințări de genul „exerciții militare” și o posibilă recunoaștere a republicilor separatiste, cu acte de bunăvoință și lasand aparența că respectă acordurile internaționale. În plus, rușii au de vândut gaz pentru a-și hrăni populația, și un război deschis le-ar pune bețe în roate. Ii avantajeaza mult mai mult de o stare de tensiune decât un conflict pe față.
Și judecând după reacțiile ucrainenilor la comportamentul halucinant ale occidentalilor – ba va apărăm, ba nu ne băgăm, ba va trimitem arme, ba îi sancționăm pe ruși, ba le cumparam gaz – strategia rusească ar putea da roade.
Gabriel Purcăruș