ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Analize economice. Senatorul PNL, Florin Cîțu: ,,Decrețeii”, generație de sacrificiu, furată de PSD.

PSD plătește pensiile de azi cu bani furați din pensia ,,decrețeilor”.

Este sâmbătă și încerc să vă distrag atenția de la fumigena cu care ne intoxică PSD. De un an de zile fac același lucru. Se fac că se ceartă. Noi ne uităm la ei ca la o luptă între interlopi. Nu avem favoriți, dar te uiți pentru că este la TV.

Astăzi vă propun un alt subiect. E sâmbătă și din ce am văzut eu, PSD nu prea se ceartă sâmbăta pentru că sunt șanse mici să fie mediatizați.
Vă propun să ne uităm la efectele criminale ale naționalizării parțiale a fondurilor care erau destinate Pilonului 2 de pensii.

Până la 31 decembrie 2017, statul transfera până la 6% din venit către Pilonul 2. Pilonul 2 este administrat de firme private, iar până acum a avut randamente cu o medie de 10% pe an.

Din 2018, statul transfera doar 3.7% din venit către Pilonul 2. Parcă îi aud pe Dragnea-Tudose-Valcov-Olguța. Așa, și? Probleme boss?

Da. Big problem!

Să vă zic ce se întamplă. Fondul contribuțiilor destinate pensiilor a intrat pe deficit în 2008. Deficit structural, după ce mai multe categorii de cetățeni care nu au contribuit au primit pensii și după ce pensiile au fost mărite din pix. Din acel moment, deficitul structural a fost cărat de la un an la altul și, bineînțeles, a crescut.

Ce s-a gândit duoul toxic Dragnea-Vâlcov în 2017? Ok, creștem pensiile, dar asta înseamna un deficit și mai mare. Mi-l și imaginez pe Liviu cum într-o ședintă de “brainstorming” îl întreabă pe Vâlcov: ,,Ia să te văd, Dariuse, cum acoperi deficitul ăsta. Că de dat este ușor să dai. Nu dai de la tine. “ Atunci, mi-l imaginez pe Darius că îi spune lui Liviu o versiune distorsionată a fabulei ,,Greierele si Furnica” în care greierele fură (naționalizează) tot ce a strâns furnica în timpul verii.

Dragnea și Vâlcov măresc pensiile astăzi cu banii pe care i-au strâns românii la pilonul 2 de pensii pentru pensia lor din viitor. Dragnea-Vâlcov și PSD sunt generoși, dar din banii noștri de pensie.

Fotografia postată de Florin Cîţu.

Acum să ne uităm la grafic. Cu roșu este prezentată structura populației astăzi. Ați auzit deja că populația îmbătrânește. Populația tânără dinamică pleacă, iar cei care rămân sunt prea speriați de viitorul pe care îl impune PSD României.

În Pilonul 2 de pensii sunt acum banii celor care atunci când a apărut legea aveau între 30 și 40 de ani. Așa-numiții ,,decreței’. Banii acestora îi iau cu japca PSD-iștii, așa cum au învățat de la înaintașii lor comuniști. Iar în câțiva ani de zile ,,decrețeii” vor avea de ales între a nu avea pensie și a continua să muncească.

Decizia PSD este criminală pentru că PSD știe care este distribuția populației. Știe că atunci când cei care astăzi au între 40 și 50 de ani, cei mai numeroși, vor ieși la pensie, un număr mult mai mic de oameni va contribui la sistemul de pensii. PSD îi condamnă premeditat pe ,,decreței” la sărăcie.

Liviu Dragnea, PSD, Iliescu se răzbună. Se răzbună pe generația care a dus greul în anii de tranziție, generația care s-a opus comunismului cu fața umană al lui Iliescu și care în aceste zile se opune planurilor PSD de a duce România la est.

Dar tocmai pentru că suntem cei mai numeroși, trebuie să nu-i lăsăm. Eu pot să va spun că în primele zile de guvernare PNL toate aceste măsuri ale PSD vor fi anulate. Multe dintre instituțiile coordonate azi de PSD vor fi ori desființate ori reorganizate. Ministerele vof fi mult mai puține. Totul pentru a lăsa mai mulți bani oamenilor, iar aceștia să poată să recupereze din ce le-a fost furat astăzi de PSD.

Dar până ajungem la guvenare, trebuie să avem curajul (în opinia mea) să folosim toate mijloacele prin care să întârziem aplicarea măsurilor PSD. Chiar dacă suntem atacați cu slogane îmbibate de populism ieftin de genul “ se opun creșterilor de salarii și pensii” sau “ se opun aplicării bugetului” etc.

Florj Cîțu, senator PNL.