ECONOMIC

Anca Dragu, despre noua lege a pensiilor propusă de PSD: Impactul bugetar e atât de mare, încât PSD, dacă va fi la putere în 2021, nu va plăti aceste pensii

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Cioloș, Anca Dragu, a declarat, la Realitatea TV, că impactul bugetar al noii legi a pensiilor, propusă de PSD, va fi atât de mare încât nici PSD, dacă va mai fi la guvernare în 2021, nu va putea aplica prevederile din acest proiect.

Potrivit anunțului făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, impactul bugetar al noii legi a pensiilor va crește de la 8,4 miliarde de lei în 2019 la 81 de miliarde în 2022.

„Impactul este imposibil de suportat. Ar trebui să ne arate bugetul total, nu doar partea de pensii, ce mai rămâne în buget, dincolo de pensii, și nu cred că mai rămâne mult“, a spus Anca Dragu la Realitatea TV. Fostul ministru al Finanțelor a explicat că proiectul legii pensiilor trimis în Parlament de Guvernul Dăncilă nu arată clar care vor fi sursele de finanțare, în condițiile în care creșterea impactului asupra bugetului de pensii este de aproape zece ori în trei ani.

„Dacă PSD va fi la guvernare în 2021, nici nu știu ce să ne dorim, nu vor plăti aceste pensii, nu vor pune în aplicare legea“, a declarat Anca Dragu, arătându-se extrem de pesimistă în ceea ce privește capacitatea statului român de a plăti pensiile majorate la nivelul la care vorbește PSD în proiectul noii legi a pensiilor.