Andreea Reman – Imagini inedite din Munții Rodnei (Izvorul Roșu). FOTO

de Mihai Sărmășan

Hidrolog în cadrul Sistemului de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud, Andreea Reman este pasionată de fotografie, iar în escapadele sale prin frumusețiile patriei, aceasta își încântă prietenii și cunoștiințele cu ipostaze pe care le publică pe contul său personal de Facebook, publicația noastră oferindu-vă câteva instantanee pe care Andreea le-a surprins în zona Izvorului Roșu din Munții Rodnei.

Munții Rodnei fac parte din grupa de nord a Carpaților Orientali. Cu înălțimea maximă de 2.303 de metri, atinsă de Vârful Pietrosul Rodnei, Munții Rodnei sunt cei mai înalți și mai greu de străbăatut din lanțul Carpaților Orientali. Una dintre legende are în centru Izvorul Roşu, care ia naştere în inima Munţilor Rodnei.

Acesta formează împreună cu Pârâul Băilor unul dintre cele mai spectaculoase amfiteatre ale Munţilor Rodnei, desfăşurat între vârfurile Omului şi Ineu. La intrare în satul Valea Vinului, pârâul Izvorul Roşu şi Pârâul Băilor se contopesc şi formează Izvorul Băilor. Legenda spune că Pârâul Izvorul Roşu ar fi luat naştere în timpul marii invazii tătare din 1241-1243.

sursa foto: Facebook Andreea Reman

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.