LIFESTYLE

Anul școlar ar putea începe pe 16 septembrie. Reprezentanții elevilor nu sunt de acord

În ședința de Guvern de astăzi, 31 iulie 2019, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, ca anul școlar să înceapă pe 16 septembrie, adică elevii să aibă o săptămână de vacanță în plus față de ceea ce prevede Ordinul MEN cu privire la structura anului școlar 2019-2020, potrivit căruia școala începe în toamnă la 9 septembrie.

Potrivit edupedu.ro, această cerere ar veni din partea patronatelor din turism. „Vă rog doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie, sunt convinsă că este încă o măsură așteptată de elevii din România” a declarat Viorica Dăncilă potrivit sursei citate.

La rândul lor, reprezentanții elevilor nu sunt de acord cu această măsură. Potrivit sursei citate anterior, Consiliul Național al Elevilor, precizează într-un comunicat de presă că măsura nue ste luată pentru binele elevilor, ci pentru interesele ministrului turismului: ,, „de a creşte procentul turiştilor înregistrați în perioada propusă şi a încasărilor sporite din urma lichidării pachetelor de vacanță”

Suntem pe cale să asistăm la o nouă modificare apărută peste noapte, care ne demonstrează din nou că Ministerul Educației Naționale și-a creat un obicei din a schimba regulile în timpul jocului, aspect menit să creeze o stare generală de confuzie pe scena educației. Chiar dacă nu pare o modificare cu efecte drastice, amânarea începutului anului școlar va duce la o inerentă decalare a examenului de Bacalaureat. Elevii sunt deja nevoiți să susțină acest examen în toiul verii, în condiții determinate de un profund disconfort termic. Solicităm, pe această cale, valorificarea educației drept o temă de siguranță națională, o prioritate care să fie susținută real, nu doar la nivel declarativ”, spun, printre altele, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor