LIFESTYLE

Apelul PMP pentru salvarea mediului înconjurător

Ziua Mondială a Mediului o dedicăm Guvernului României pentru invitaţia la o reflecţie asupra viitorului ţării noastre. Cu această ocazie, PMP solicită factorilor de decizie să gândească un pact naţional, sub patronajul Preşedinţiei României, propus tuturor partidelor politice şi societăţii civile privind realizarea unei strategii pentru salvarea naturii în România.

Partidul nostru doreşte o introspecţie în marile probleme de mediu cu care se confruntă ţara noastră, cu efecte dezastruoase pe termen lung. “Atragem atenţia asupra schimbărilor climatice cauzate de defrişările agresive şi de creşterea poluării în oraşele industrializate. Vedem, an de an, zone întregi care devin deşert, din cauza lipsei de apă, fenomene meteorologice extreme, diferenţe mari de temperatură, de la o zi la alta, apariţia de tornade şi de furtuni violente. Nu numai că lipsesc cu desăvârşire măsurile de combatere a cauzelor care duc la dezastre naturale, dar chiar contribuim, din plin, la distrugerea mediului înconjurător. Fără un proiect naţional pentru mediu, totul este în van”, susţine PMP.

De Ziua Mondială a Mediului, Partidul Mişcarea Populară cheamă toate formaţiunile politice la o dezbatere naţională pentru găsirea soluţiilor în vederea salvării şi conservării resurselor naturale într-un mediu prietenos, bazat pe energia verde.

Departament comunicare PMP