ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Aproximativ 200 de manifestanți s-au adunat în fața Prefecturii Bistrița-Năsăud

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud pentru a protesta împotriva Guvernului. Un alt grup au luat drumul spre București pentru a participa la ,,Marşul Speranţei“. Participanții la protest au mers până la sediul Primăriei Bistrița însoțiți de jandarmi. Nu au fost incidente.

Foto: facebook Tina Tucui.

Mesajul protestatarilor bistrițeni postat pe facebook:

Legile justiției au fost votate, ele ajung acum la președintele Klaus Iohannis, care le poate întoarce o singură dată înapoi.
Legile de modificare a codului penal urmează să fie votate.

„Masacrarea Justiţiei de către PSD-ALDE, criticată de magistraţi, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept şi la adresa luptei anticorupţie.“

Este un asalt chiar la adresa democraţiei din România.
Felul în care PSD şi ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziţiei şi a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care doreşte pentru România o viaţă în libertate şi democraţie.
La care se adaugă si modificările Codului de Procedură Penală şi situaţia generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educaţie, economie, infrastructură, cultură, ecologie)

Primele două luni din 2018 vor fi decisive pentru consolidarea democrației în România.

https://www.vedemjust.ro/index.php?p=societatea-civila-impotriva-modificarii-legilor-justiiei

Nu dăm înapoi!

Avem în fața noastră două opțiuni.

Opțiunea #1 – Ne găsim o scuză, un pretext și nu participăm la proteste.
În cele din urmă, un om în plus sau în minus nu va face o diferență. Ne vedem de ale noastre, discutăm cu prietenii că: ,,Da, n-am mai ieșit la protest. Lasă, că se descurcă și fără mine.” Dacă crezi că ești singurul care gândește asta, te înșeli.
Drumul spre schimbare este pavat cu îndoieli și fiecare dintre noi a gândit așa odată cand a venit vorba de un protest.
Așa au gândit și cei 60% care nu au venit la urne în decembrie 2016. Să repetăm oare aceeași greșeală?

Există Optiunea #2.
Ieșim la protest, arătăm public că nu suntem dispusi să acceptăm corupția, că vrem un viitor mai bun și să oferim un mesaj celor care se îndoiesc că schimbarea este posibilă.

Da, schimbarea este posibilă.
Începe cu noi și doar trebuie să avem curajul și speranța să nu ne lăsăm bătuți foarte usor.
Politicienii corupți vor merge până în pânzele albe ca să își apere interesele, nu vor renunța usor, mai ales că acum au o validare electorală.

Ei nu ne-au făcut viața ușoară. De ce le-am face-o noi pe a lor?

Așadar, cu câte persoane vii la protest ?
Câte afișe și flyere poți să lipesti în bloc, să pui în cutiile poștale ?
Câte mesaje în privat și invitații la eveniment poți să trimiți?

Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung, iar perseveranța noastră în fața corupției le va da și celorlalţi încrederea și speranța că puterea este, de fapt, în mâinile noastre.