ACTUALITATE, OPINII, POLITICĂ, ULTIMA ORĂ

.Aproximativ 30% din forța de muncă și 13% din populația României lucrează în străinătate…”

Aflat la Conferința ,,10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență” viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Liviu Voinea, a precizat că: ,,aproximativ 30% din forța de muncă și 13% din populația României lucrează în străinătate…”

,,Romania a realizat multe în acești 10 ani: convergența nominală, parte din convergența reală, stabilitate financiară, a câștigat încrederea piețelor, a făcut reforme structurale. Pentru a continua, însă, procesul de convergență reală, România trebuie să își exploateze potențialul de creștere și să ajungă cât mai aproape de ocuparea deplină a forței de muncă.

Deși avem un șomaj de 5% astăzi, suntem departe de ocuparea deplină a forței de muncă și aceasta pentru că avem o problemă demografică foarte importantă despre care am vorbit foarte puțin până acum și anume: aproximativ 30% din forța de muncă și 13% din populația României lucrează în străinătate. Acestea sunt cifrele oficiale. Acesta este PIB-ul pierdut al României, am putea spune”.

Vremea

Berlin Berlin Germany
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
3°C
Vânt: 22 km/h V