Nimic nu va mai fi la fel Traian Băsescu
POLITICĂ

Ar fi Traian Băsescu un bun europarlamentar pentru România?

România are 32 de europarlamentari, însă majoritatea dintre ei sunt necunoscuţi sau au o foarte palidă activitate în Parlamentul European.

Cei mai mulţi parlamentari îi are PSD, însă niciunul dintre ei nu s-a evidenţiat în vreun fel. Nu îi ştie aproape nimeni, alegătorii nu au auzit deloc de ei, cu toate acestea mulţi dintre ei se vor regăsi pe locurile eligibile. Viorica Dăncilă şi Ecaterina Andronescu s-au numărat printre europarlamentarii aleşi în 2014, însă nu am găsit ceva notabil în dreptul activităţii lor.

PNL are cei mai activi europarlamentari. Stolojan, Daniel Buda, Monica Macovei (fostă PDL), Siegfried Mureşan şi Marin Jean Marinescu sunt de departe cei mai prezenţi în spaţiul comunicării. Trei europarlamentari au plecat spre ALDE, însă atât Norica Nicolai cât şi Renate Weber sunt o pată ruşinoasă pentru România.

De asemenea, Mircea Diaconu, rămâne un personaj trist pentru politica românească, fiind un abonat la postul antena , unde reuşeşte să fie penibil de fiecare dată.

În spaţiul public se vorbeşte tot mai mult de o candidatură a fostului preşedinte Traian Băsescu. Majoritatea sondajelor dau ca sigură intrarea în Parlamentul European a PMP dacă lista va fi condusă de fostul preşedinte. Traian Băsescu are o experienţă politică uriaşă, iar luările de poziţie în politica externă sunt întotdeauna bine argumentate. Fostul preşedinte reuşeşte să fie mereu actual şi original în expunerile publice şi mulţi au convingerea că ar avea un mandat de succes. Cunoaşte poate cel mai bine politica Uniunii Europene şi are capacitatea de a veni cu soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană, fie că vorbim de migraţie, piaţa muncii sau relaţiile cu SUA. Va candida Traian Băsescu? Noi credem că da.

Nota BN