ECONOMIC

Arad. Mega proiect de regenerare urbană a spaţiilor dintre blocuri

În municipiul Arad lucrările aferente proiectului de regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri este în derulare. Ambițiosul proiect, va așeza Aradul pe primul loc în privința finalizării infrastructurii din interiorul cvartalelor, se ridică la o valoare de 50 de milioane de euro. Vremea favorabilă până la această dată a permis constructorilor să avanseze semnificativ.

Impactul produs prin realizarea proiectului de regenerare urbană va consta, la finalul realizării lucrărilor, în asigurarea confortului optic pentru locatari, creșterea numărului de locuri de parcare, eliminarea zonelor insalubre, reducerea poluării mediului prin diminuarea zgomotului si eliminarea prafului, asigurarea scurgerii etc. Proiectul regenerării urbane a fost premiat de Asociația Municipiilor, la Gala AMR din 12 noiembrie a.c., pentru ”Excelență în Regenerare Urbană a Spațiilor Publice”.

”Mă onorează şi mă bucură în egală măsură faptul că Municipiul Arad a primit acest premiu. Întotdeauna am spus că în România nu există un proiect de o asemenea amploare şi complexitate. Regenerarea urbană a spațiilor dintre blocuri, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, va aduce beneficii cetățenilor acestui oraş din punctul de vedere a spaţiului verde, a locurilor de joacă, a parcărilor, a trotuarelor. Vorbim despre kilometri pătraţi întregi de spaţiu verde reabilitat, noi locuri de joacă amenajate, 8 parcări supraterane ce vor genera aproape 8 000 de locuri de parcare între blocuri.  Experții care au analizat proiectele administrațiilor locale au apreciat efortul depus de municipalitatea arădeană şi m-a bucurat în mod special expunerea domnului rector al Universității de Arhitectură şi Urbanism din București care la rândul său a subliniat dimensiunea acestui proiect ambițios. Consider că este un premiu meritat, pentru care s-a muncit foarte mult până să se ajungă în acest punct, drept pentru care îl dedic echipei de specialiști din cadrul Primăriei Arad care sunt implicați în realizarea lui.  Nu în ultimul rând, dedic acest premiu cetățenilor municipiului care în acest moment simt disconfortul lucrărilor.  Îi asigur că finalul va fi unul pozitiv. ”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.