DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Arhiepiscopia Clujului, 55 de proiecte umanitare, inclusiv pentru Ucraina

Arhiepiscopia Clujului a găsit un mod inedit de a strânge donaţii pentru proiecte umanitare. A deschis o brutărie chiar în centrul oraşului. Cu banii de pe plăcinte şi pâine, sunt ajutaţi copii nevoiaşi, oameni care nu au locuinţă sau care au probleme grave de sănătate. Arhiepiscopia Clujului are mai bine de 50 de proiecte sociale, inclusiv unul dedicat Ucrainei.

La magazinul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului miroase a fapte bune. Oamenii pot găsi acolo nu numai pâine și plăcinte, ci și un loc unde pot sta în liniște să mănânce și să citească.

55 de proiecte şi programe sociale are în desfășurare Arhiepiscopia Clujului. Cel mai recent este cel destinat Ucrainei.

Cu ajutorul Arhiepiescopiei Sucevei și Rădăuților, 250 de tone de alimente și materiale sanitare au fost trimise în urmă cu câteva zile către spitalele din țara vecină și către soldații de pe front.

Arhiepiscopia Clujului a oferit cazare și masă pentru mai mult de 100 de ucraineni și are disponibile pentru refugiați 250 de locuri de cazare.