DIN TRANSILVANIA

Arhiepiscopia Clujului, alături de autorități. Spații de carantină și hrană pentru persoanele aflate în autoizolare

Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului a decis să sprijine autoritățile în aceste momente deficile pentru țara noastră și pentru întreaga umanitate. Astfel, https://www.mitropolia-clujului.ro/  prin cele patru cantine sociale din Cluj-Napoca (două), Bistrița și Huedin, Arhiepiscopia va oferi în mod gratuit, la cerere, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave, aflate în autoizolare.

Totodată, Arhiepiscopia  la solicitarea autorităților publice, Arhiepiscopia va pune la dispoziție, pentru cazarea persoanelor în carantină, Centrul Misionar Social „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri. La nevoie, vor fi puse la dispoziție și spațiile de cazare de la Mânăstirea Parva (Jud. Bistrița-Năsăud) -200 de locuri și Mănăstirea Piatra Craiului (Jud. Cluj) – 70 de locuri.

,,Preoților li se recomandă ca în această perioadă să săvârșească sfintele slujbe în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să săvârșească slujbele în aer liber.

Preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților și asistența spirituală de care aceștia au nevoie”  se arată pe site-ul Arhiepiscopiei Clujului.