ASF: Peste 30 de persoane şi-au depus candidatura pentru unul dintre cele nouă locuri cu salarii cuprinse între peste 6.000 şi 14.000 de euro pe lună

Aproximativ 35 de persoane şi-au înscris candidatura pentru una din ce nouă funcţii în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care supraveghează piaţa de capital, asigurările şi pensiile private, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţă. Mandatul actualului Consiliu expiră pe 5 noiembrie, iar Parlamentul ar urma să îi audieze pe cei care şi-au depus candidatura joi, 25 octombrie. Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturii.

Pentru funcţia de preşedinte s-ar fi inscris Leonardo Badea, actualul preşedinte al ASF, dar şi Viorel Ştefan, în prezent vicepremier. Potrivit surselor din piaţă, Leonardo Badea este foarte sigur că va obţine funcţia de preşedinte. Badea a fost numit la vârful ASF în vara anului trecut pe perioada rămasa din mandatul lui Mişu Negriţoiu.

Pe poziţia de prim-vicepreşedinte al ASF, în prezent ocupată de Ovidiu Wlassopol, ar urma să vină Doina Dascalu, fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, fost secretar de stat la Ministerul de Finanţe şi în prezent preşedinte al consiliului de administraţie al Electrica. Este susţinută de ALDE, iar postul de prim-vicepreşedinte este rezervat ALDE, potrivit informaţiilor din piaţă.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.