ECONOMIC

Asociaţia Municipiilor din România cere Guvernului o alocare directă din impozitul pe venit de 65% către municipii

Asociaţia Municipiilor din România a adresat o scrisoare premierului Ludovic Orban, în care aminteşte faptul că Guvernul şi-a luat angajamentul susţinerii acordării directe din impozitul pe venit de 65% către municipii. Reprezentanţii Asociaţiei s-au declarat nemulţumiţi în urma deciziei Guvernului de a aloca doar 63% din impozitul pe venoit către administraţiile locale, conform proiectului de buget.

Stimate domnule Prim-ministru,

Vă mulţumim pentru disponibilitatea arătată în dialogul cu Asociaţia Municipiilor din România, atât în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria din data de 19 noiembrie 2019, cât şi în cadrul lucrărilor Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, din data de 9 decembrie 2019.

Vă reamintim că angajamentul reprezentanţilor Guvernului ia cele două întâlniri a fost în sensul consultării structurilor asociative, pe teme de interes pentru administraţia locală, dar şi în sensul unei proiecţii bugetare pentru anul 2020 care să cuprindă o alocare directă din impozitul pe venit de 65% către municipii. în cadrul Adunării Generale a AMR, aţi revenit şi aţi făcut referire la o alocare de 64% din impozitul pe venit.

Constatăm cu surprindere, că proiectul de buget pe anul 2020 prevede alocarea directă către municipii, oraşe şi comune, a doar 63% din impozitul pe venit colectat la nivelul unei unităţi administrativ-teritoriale.

Ne exprimam nemulţumirea fata de nerespectarea angajamentelor asumate şi vă solicităm alocarea iniţială directă a unei cote de 65% la bugetele locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor pe af căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit.

În numele Comitetului Director al AMR,