Astăzi are loc a patra rundă de negocieri pentru postul de procuror-șef european

După ce la primele trei runde de negocieri nu au ajuns la un consens, reprezentanți ai Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European se întâlnesc azi la cea de-a patra rundă de negocieri pentru desemnarea procurorului șef-european, funcție la care candidează și reprezentanta României, Laura Codruța Kovesi.

S-a ajuns la aceste runde de negocieri, deoarece Consiliul UE susține candidatura francezului Jean-Francois Bohnert în timp ce Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi. La cea de-a treia rundă de negocieri, echipa Parlamentului European a cerut Consiliului UE să nu cedeze în faţa presiunilor Guvernului României şi să îşi reconsidere poziţia faţă de candidatul Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Vicepreşedinta Comisiei LIBE, Judith Sargentini a declarat că ,,opoziţia cu care se confruntă” Laura Codruţa Kövesi din partea autorităţilor române scoate în evidenţă ,,curajul şi independenţa sa, ambele fiind cerinţe esenţiale pentru funcţionarea eficientă a Parchetului European”. „Hărţuirea din partea guvernului român a condus şi la o discreditare totală a candidatului Consiliului”, a mai spus aceasta, conform Mediafax.

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.