LIFESTYLE

Astăzi începe ,,Saber Guardian 2019”. Militarii Brigăzii 81 dau startul activităților

Astăzi începe  ,,Saber Guardian 2019” (SG 19), cel mai mare exercițiu militar multinational al anului, găzduit de locații din România, Bulgaria și Ungaria. Ceremonia de deschidere a evenimentului va avea loc la ora 10, simultan la Centrul Național de Instruire Întrunită ,,Getica” din localitatea Cincu (județul Brașov) și în alte patru locații din țara noastră (Babadag, Bordușani, Smârdan și Râșnov), unde se vor desfășura cele mai importante activități din cadrul ,,Saber Guardian 2019” care au loc în România.

La exercițiul multinational ,,Saber Guardian 2019”, condus de Forțele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei Românie, alături de militari români și străini, participă și 1000 de militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General GRIGORE BĂLAN”, unitate de elită a Armatei României care, de curând, a sărbătorit 100 de ani de istorie. Militarii bistrițeni au ajuns de câteva zile la Cincu, iar mâine vor da startul activităților din cadrul exercițiului multinational.

Potrivit Statului Major al Apărării, activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.
Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale si multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 vor reprezenta Armata României.

Sursă foto: Brigada 81 Mecanizată