ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Astăzi, intrare gratuită la Grădina Botanică ,,Alexandru Borza” din Cluj-Napoca. Condiția: să ai o carte la tine

Ziua Internațională a Cărții este sărbătorită inedit, astăzi, la Grădina Botanică ,,Alexandru Borza” din Cluj-Napoca. Astfel, între orele 8-20, toți cei care se vor prezenta cu o carte la ei,  vor avea acces gratuit în incinta acestei grădini botanice, scopul evenimentului fiind încurajarea lecturii în spațiile publice.

Mai mult decât atât, de la ora 16, în foișorul aflat în grădina japoneză, Carmen Tiderle (autor de cărți pentru copii), va citi poezii pentru copiii de toate vârstele iar de la ora 17, tot în foișorul din grădina japoneză, are loc un schimb de cărți între cei prezenți la eveniment.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor este marcată anual pe 23 aprilie,  însă evenimentul a fost amânat la Grădina Botanică din Cluj-Napoca pentru această duminică, în ideea de a atrage un număr cât mai mare de vizitatori față de cei care ar fi participat într-o zi de luni (23 aprilie 2018).

Grădina Botanică  din Cluj Napoca, înființată în anul 1920, deschisă publicului în anul 1925, se întinde pe o suprafaţă de 14 ha și adăpostește circa 10 000 de plante grupate adminsitrativ în sectoarele:  ornamental, fitogeografic, sistematic, economic, complexul de sere şi sectorul destinat persoanelor cu deficienţe de vedere.

Cristina Rusu