LIFESTYLE

Astăzi, la Cincu, a avut loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est

La Cincu (județul Brașov) a avut loc astăzi, 23 iulie 2020, ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est. Evenimentul de la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, din localitatea Cincu s-a desfășurat în prezența președintelui KLaus Iohannis și a ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul ceremoniei, s-a dat citire ordinului de împuternicire a comandantului comandantului MNC-SE, generalul-maior Tomiță Cătălin Tomescu, căruia i-a fost înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinațional Sud-Est.

Totodată, șeful statului și ministrul Apărării au asistat la etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor pentru Operații Speciale Române.

Exercițiul, la care au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice, a avut ca scop perfecționarea procesului de integrare a capabilităților militare pentru executarea sincronizată a unor acțiuni militare complexe, arată pagina de Facebook a MApN.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit de exercițiul la care a participat și a  mulțumit militarilor prezenți în poligonul de la Cincu.

,,În primul rând, dați-mi voie să spun felicitări tuturor militarilor care au fost implicați în organizarea și punerea în practică a acestui exercițiu, un exercițiu care ne-a demonstrat că Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune.

A fost un exercițiu impresionant și nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exercițiu cu alarmare într-un termen scurt. Totuși, impresionant cum au reușit forțele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuție lucrurile funcționează foarte bine.

Sunt foarte mulțumit și încă o dată felicitări tuturor!

Vreau să menționez că a fost un moment special acela când am înmânat drapelul noii unități cu statut NATO, Comandament de Corp Multinațional de Sud-Est. Este o unitate nouă și, după cum știm, o unitate militară prinde viață în momentul în care primește drapelul. Acest lucru s-a întâmplat astăzi, aici, în poligonul de la Cincu.

Această unitate a fost propusă de noi în 2018. Ideea a fost agreată imediat de toți ceilalți aliați și iată că, după puțin timp deja, această unitate va funcționa în România.

Acest exercițiu de astăzi și predarea drapelului unității NATO dovedesc că pentru România este, sigur, important să fie parte din NATO ca să fie apărată, dar, în același timp și cu aceeași valență, este important să oferim securitate aliaților și partenerilor noștri.

Felicitări și unității NATO și mult succes pe viitor!

Vă mulțumesc!” a fost declarația președintelui Klaus Iohannis.

Sursă foto: Daniel Petrescu

Este posibil ca imaginea să conţină: iarbă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni în picioare, barbă şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni în picioare, cer, nor şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni în picioare, cer, nor, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, nor, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, copac, cer, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: iarbă, copac, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, în aer liber şi natură