Uncategorized

Turului Ciclist al României a debutat cu ceremonia de deschidere de la Alba Iulia. FOTO

de Mihai Sărmășan

Turul Ciclist al României, revenit în circuitul competiţional după o pauză de cinci ani, va lua startul astăzi în prima etapă de la Alba Iulia. Runda inaugurală se va desfăşura începând cu ora 13.00, pe traseul Alba Iulia-Vingard-Drașov-Doștat-Roșia de Secaș-Blaj-Șeica Mică-Șeica Mare-Slimnic-Ocna Sibiului-Sibiu (154,7 km).

Marţi, de la ora 19.00, în Piaţa Tricolorului din Cetatea Alba Carolina, a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei şi prezentarea echipelor participante. La startul Turului României 2018 se vor afla 20 de echipe, dintre care 11 continentale, provenind din România, Statele Unite ale Americii, Kuweit, Olanda, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina sau Kazahstan, cinci echipe naționale (România, Republica Moldova, Serbia, Belarus și Turcia) și patru formații de club, printre care două de la noi din țară (Steaua București și UVT Devron West Cycling Team).

Turul Ciclist al României va avea un oaspete de seamă, Alexander Gusyatnikov, vicepreședintele Uniunii Europene de Ciclism. “Este o onoare ca un înalt reprezentant al Uniunii Europene de Ciclism să vină la Turul României. Mă bucură acest lucru și e un semn că ciclismul românesc e pe drumul cel bun”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak.

sursa foto: facebook Federația Română de Ciclism