ECONOMIC

Astra Arad va livra 22 de tramvaie noi Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a atribuit companiei Astra Vagoane Calatori contractul pentru livrarea a 22 de tramvaie noi. Acesta a fost atribuit în final pentru suma de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro), deși fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro).

Licitația a fost publicată în decembrie 2017, iar anul acesta, în mai, Primăria Cluj-Napoca anunța că singura ofertă primită a fost cea de la producătorul arădean de material rulant. Conform acordului-cadru se vor încheia mai multe contracte subsecvente în cadrul cărora pot fi livrate unul până la trei tramvaie. Un contract subsecvent poate fi încheiat la fiecare șase luni sau mai puțin (de la data semnarii acordului-cadru), dar trebuie să se aibă în vedere termenul de livrare de 11 luni, potrivit Club Feroviar.

Reamintim, de asemenea, că la începutul lui mai 2018, Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în oraș. În această cerere de finanțare este cuprinsă și achiziția celor 22 de tramvaie noi.