ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Astrid Fodor, primarul Sibiului, suspendată din funcție

Astrid Fodor, primarul Sibiului, suspendată din funcție de prefect.

Prefectul Județului Sibiu, Adela Muntean, a emis miercuri un ordin prin care ia act de constatarea Agenției Naționale de Integritate privind incompatibilitatea primarului și a decis suspendarea din funcție.

“Lucrurile sunt foarte simple. Mi-a fost comunicat de către inspecţia de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situaţiei de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi am semnat acest ordin. Eu ca prefect am această obligaţie legală şi nu am făcut decât să îndeplinesc această obligaţie de a emite ordinul prin care am constatat încetarea mandatului doamnei primar. Ordinul începe să-şi producă efecte din momentul în care este comunicat individual, este executoriu, există şi posibilitatea atacării sale în contencios”, a declarat Adela Muntean.

Astrid Fodor a anunțat că va contesta decizia.

Incompatibilitate din mandatul de viceprimar

În luna mai a acestui an, Astrid Fodor a anunțat că își va continua mandatul de primar al Sibiului, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis raportul prin care ANI a hotărât că s-a aflat în incompatibilitate în timpul mandatului său de viceprimar, când a deținut și funcțiile de membru în consiliile de administrație ale unei școli și grădinițe.